Funeriu vrea din nou scoli profesionale

Sambata, 03 Decembrie 2011, ora 12:57
3728 citiri
Funeriu vrea din nou scoli profesionale

Daniel Funeriu, ministrul Educatiei si Cercetarii, a afirmat ca doreste restructurarea liceelor agricole si reinfiintarea scolilor profesionale, la un nivel care sa corespunda cerintelor de pe piata muncii.

"Desfiintarea scolilor profesionale a fost facuta cu unicul scop de a duce cat mai multi tineri pe un drum care nu este al lor, bacalaureat si universitate, pentru ca fabricile de diplome sa aiba cat mai multi clienti pe care sa-i jupoaie de bani", a declarat Funeriu, vineri, dupa intalnirea sa cu comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, informeaza Radio Romania Actualitati.

Daniel Funeriu a subliniat faptul ca prevederile noi legi a educatiei nationale va repune pe picioare invatamantul profesional din Romania, iar rezultatele acestei legi vor fi vizibile curand.

In ceea ce priveste situatia liceelor agricole din Romania, numarul acestora a scazut considerabil dupa '90 ceea ce a condus la lipsa profesionistilor in domeniu pe piata, tinand cont mai ales, de faptul ca Romania este o tara cu un mare potential agricol.

In acest sens, comisarul european Dacian Ciolos a afirmat ca din cauza abandonarii scolilor profesionale si a liceelor agricole in afara sistemului, nu exista muncitori calificati pe piata iar reforma prevazuta de Funeriu pentru 2014 ar putea rezolva aceste probleme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#invatamant profesional Romania, #Daniel Funeriu reforma invatamant , #Scoala de meserii