Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Legislatia in transportul rutier trebuie modernizata

Legislatia in transportul rutier trebuie modernizata

Prioritatea Ministerului Transporturilor este crearea unui cadru legal modern, prin schimbarea Legii 102, care sa eficientizeze trasportul rutier in folosul cetateanului, a apreciat joi Sorin Sarbu, director in cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), in deschiderea primului seminar privind comunicarea pentru un transport durabil.

"Ministerul, impreuna cu specialisti din mediul academic, din societatea civila si cu reprezentanti au asociatiilor profesionale isi va asuma rolul de a asigura coordonatele necesare unui transport durabil. Este vorba de siguranta in exploatare, de creerea unui mediu concurential loial, de protejarea mediului ambiant. Nu este un proces usor, numai enumerarea titlurilor din Legea 102 ocupand zece pagini. In acelasi timp, este necesar sa reglementam si activitatea celor trei organisme cu atributii de control care disperseaza, uneori, aceasta activitate", a spus Sorin Sarbu.

In prezent, MTCT desfatoara un program de twining cu Marea Britanie pentru modernizarea transportului rutier, program care are si o componenta de formare profesionala. Cordonatorii programului vizeaza evaluarea modului in care se obtine permisul de conducere in Romania si a certificatului de competente profesionale.


Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 915 ori