Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CG&GC IT SA isi propune o crestere peste media pietei de profil, in 2007

CG&GC IT SA isi propune o crestere peste media pietei de profil, in 2007

CG&GC IT si-a propus, in 2007, o crestere de 35%, peste media pietei, tintind spre o cifra de afaceri de 21 milioane euro, cu o pondere mai mare a serviciilor IT&C si a solutiilor software, informeaza un comunicat al companiei.

In acest sens, compania intentioneaza sa lanseze, in luna martie, pachetul integrat GoPRIM, alcatuit dintr-o serie de componente software dedicate sectorului public.

Compania a cunoscut in 2006 cea mai mare crestere din ultimii ani, atingand o cifra de afaceri de 15,5 milioane euro. Desi vanzarile de echipamente au continuat sa joace cel mai important rol, reprezentand 60% din cifra de afaceri, anul trecut a crescut semnificativ ponderea serviciilor IT&C, acestea totalizand 30%.

"Vorbim despre un fenomen de piata: clientii au inceput sa constientizeze nevoia de retehnologizare, modernizare si integrare, ca mijloc de crestere a gradului de eficienta si competitivitate. Noi am intampinat acest fenomen cu o noua structura a firmei, care reflecta implicarea in proiecte integrate. Pentru 2007 am incheiat deja contracte de trei milioane de euro pentru solutii integrate", a declarat directorul executiv al CG&GC IT, Florin Iancu.

Primul obiectiv atins de CG&GC in 2006 a fost obtinerea statutului de Microsoft Gold Partner, cu competente de ISV si Networking. O data cu obtinerea celui mai important statut acordat de Microsoft, CG&GC a cunoscut si cea mai importanta majorare a vanzarilor si serviciilor din ultimii ani, de 41%. Tot anul trecut, compania a devenit Preferred Partner HP si a incheiat contractul de parteneriat, atat pentru vanzari cat si pentru service, cu Lexmark Romania si cu Allied Telesyn.

In portofoliul detinut de companie s-a remarcat brandul Panasonic, in principal datorita cresterii cererii pentru solutii de comunicatii, vanzarile ajungand la 750.000 euro.

O parte importanta din vanzarile companiei au constituit-o solutiile mobile. Ca urmare, brandul Fujitsu Siemens Computers (FSC) a crescut cu 68% fata de 2005, atingand cifra de 4,3 milioane euro, evolutie datorata vanzarii de notebook-uri in cadrul unor proiecte complexe.

In ceea ce priveste evolutia pietei IT&C in 2007, Cornel Giurgea mizeaza pe continuarea procesului de maturizare si apreciaza ca serviciile de consultanta vor deveni indispensabile atat in 2007 cat si in in anii urmatori. "Clientii sunt mai pretentiosi, se intereseaza mai mult despre CV-ul furnizorului, nu mai cumpara la intamplare. Au invatat sa ceara sfaturi si sa asculte mai bine. Solicita garantii extinse si, cel mai important, vor integrare cu sisteme proprii si investitii deja efectuate. Ca urmare, orice companie care furnizeaza solutii va trebui sa devina si consultant. Este un trend pe care noi l-am anticipat de doi ani, astfel incat acum suntem pregatiti si furnizam deja consultanta IT&C", concluzioneaza.Cornel Giurgea.


CG&GC IT SA furnizeaza solutii integrate IT&C, activitatea sa acoperind intregul sector IT&C: echipamente hardware, solutii software pentru sectorul public si privat; servicii IT&C: consultanta, service on site certificat de sapte producatori internationali, comunicatii, retelistica, securitate, training si formare profesionala in domeniu. Cifra de afaceri pentru anul 2006 s-a ridicat la 15,5 milioane de euro.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 964 ori