Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Universitati din peste 16 tari participa la RIUF Bucuresti

Universitati din peste 16 tari participa la RIUF Bucuresti

Peste 100 de universitati internationale din Europa, SUA si Asia ii asteapta pe elevi, studenti, parinti si profesori pe 15-16 martie la Sala Palatului din Bucuresti pentru a descoperi cum pot urma un program de licenta, master sau MBA in strainatate.

Pe parcursul celor doua zile, cei 5.000 de vizitatori asteptati vor primi informatii despre programe de studii, taxele de scolarizare, posibilitati de finantare, burse, proces de aplicare, oportunitati de internship.

La targul international de universitati RIUF - Romanian International University Fair vizitatorii vor avea acces la prezentari si workshopuri sustinute de reprezentantii universitatilor de top si de consiliere gratuita pentru a aplica la studii in strainatate. Vizitatorii care doresc sa beneficieze de oportunitatile oferite de RIUF trebuie sa se inscrie pe site-ul evenimentului.

Universitati de top in cautare de studenti romani prezente la Bucuresti pentru doua zile

Targul international de universitati RIUF este singurul loc in care tinerii romani pot discuta cu studenti si absolventi romani de la universitatile de top din lume. Astfel, in acest weekend, reprezentanti de la Harvard, Stanford, Princeton, University College London si London School of Economics vor impartasi vizitatorilor RIUF din experienta lor de studii la o universitate de top din lume.

In plus, participantii la targ vor putea dialoga cu reprezentantii oficiali ai peste 90 de universitati din Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Suedia, Belgia, Norvegia, Italia, Arabia Saudita si alte 10 tari, ai organizatiilor care desfasoara programe de dezvoltare personala, profesionala si orientare in cariera sau care ofera cursuri de limbi straine. Dintre expozanti: Carinthia University of Applied Sciences (Austria), BHMS Business & Hotel Management School (Elvetia), University of Salford (Marea Britanie), University of Amsterdam (Olanda), King Abdullah University of Science and Technology (Arabia Saudita).

32 de prezentari si workshopuri despre oportunitatile disponibile

In cadrul celor doua zile de targ vizitatorii au ocazia sa participe la 32 de sesiuni de prezentari private si workshopuri sustinute de universitatile invitate. Sesiunile de prezentari ofera raspunsuri detaliate la intrebarile specifice ale vizitatorilor cu privire la posibilitatea de a deveni studenti internationali.

Vor primi si informatii la zi despre diferitele sisteme academice si particularitatile lor, despre facilitatile oferite de universitati pentru studenti (cazare, burse, oportunitati de practica si internshipuri), despre pasii necesari realizarii unei aplicatii la studii in strainatate, dar si despre oportunitatile de angajare dupa absolvire. Cateva dintre titlurile sesiunilor: "Study for free at Dania in Denmark", "Q&A: Princeton University", "Career Possibilities in Norway", "Study at the international hospitality business in Dubai!".

Pentru a participa la seminariile sustinute de universitati este necesara inscrierea pe site-ul RIUF. Participarea vizitatorilor la sesiunile private se va face in functie de ordinea inscrierilor, in limita locurilor disponibile.

Fond de burse de 500.000 de euro

Inceputul anului 2014 a adus schimbari importante pentru elevii si studentii din Romania cu privire la bursele si finantarile pe care le pot accesa. La RIUF am pregatit un stand dedicat noutatilor despre burse si materiale informative pe care vizitatorii targului le vor putea discuta apoi cu parintii, profesorii sau consilierii educationali.

Cele doua tipuri de burse oferite de universitati, in general, sunt sociale si de merit iar in cadrul acestei editii RIUF fondul de burse pus la dispozitie de institutiile de invatamant pentru studentii internationali depaseste 500.000 de euro. Pana la eveniment le recomandam tinerilor sa consulte lista burselor oferite pe site-ul RIUF.

Targul de universitati RIUF va fi deschis in cele doua zile de la ora 10 pana la ora 17. In acest interval vor fi prezenti la targ si consilierii EDMUNDO care ii pot ajuta gratuit pe elevi si studenti sa aplice la programe de licenta sau master in strainatate. Pentru a participa la targ este necesara inscrierea pe site.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1090 ori