Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prestigiosul Liverpool College ofera elevilor romani cursuri liceale la jumatate de pret

Invatamantul secundar de elita britanic este acum mai accesibil

Invatamantul secundar de elita britanic este acum mai accesibil

Cele mai recente date ale Eurostat arata ca Romania este printre tarile cu o populatie in crestere, de tineri cu varsta scolara. In acelasi timp, elevii nostri au printre cele mai slabe competente de baza raportate la media UE.

Rezultatele PISA arata niveluri scazute de pana la 40,4% la nivelul de citire pentru anul 2011, iar 47% din elevi nu au rezultate bune la matematica. In 2012, aproximativ unul din doi adolescenti au picat la examenul de admitere, dupa 12 ani de studiu. In acelasi timp, copiii supradotati din Romania sunt de doua ori mai multi ca numar decat media mondiala.

In anul 2012, Romania a fost clasata pe primul loc in Europa pentru rezultatele obtinute la Olimpiadele de Matematica si in top 10 din 100 de tari din lume. Acest lucru indica faptul ca motivul slabelor performante nu este neaparat legat de capacitatea copiilor.

Intr-un mediu educational adecvat, elevii si studentii romani pot obtine performante comparabile cu colegii lor din Scandinavia si Marea Britanie. In aceeasi directie, statisticile PISA arata ca scolile internat occidentale sunt institutiile de invatamant cu cele mai bune rezultate la invatatura.

Aceste informatii sunt importante pentru elevii din clasele terminale de liceu care doresc sa se inscrie pentru invatamantul superior, mai ales in strainatate.

Pentru a putea fi admisi la universitatile si disciplinele dorite si pentru a putea face fata cerintelor de studiu, elevii romani trebuie sa indeplineasca conditiile cerute de mediul educational occidental. Spre exemplu, admiterea la cele mai prestigioase universitati, in special in Marea Britanie, se face mult mai usor avand nivelul A-Levels.

In Marea Britanie, in ultimii doi ani de liceu, copiii care doresc sa isi continue studiile la o universitate, aleg si studiaza intensiv patru materii, in functie de domeniul pe care doresc sa il urmeze. Rezultatele la examenele de la aceste discipline, de la sfarsitul primului si al celui de-al doilea an de studiu sunt cruciale pentru admiterea la universitate.

Apreciind inportanta ultimilor doi ani de studii liceale in continuare studiilor in domeniul universitar, incepand cu 2013, Guvernul Britanic subventioneaza integral taxa de studiu si pentru o parte din colegiile private.

In cadrul targului World Education, elevii romani si parintii lor vor avea ocazia unica de a profita personal de aceasta oportunitate, disponibila pentru prima data la una din cele mai prestigioase scoli internat - Liverpool College.

Incepand cu anul 2013, elevii din UE vor putea astfel sa beneficieze de educatie privata de elita gratuita, pentru ultimii doi ani de studiu liceal, asigurandu-si admiterea cu succes la o universitate internationala de top. Astfel, ei vor avea de acoperit doar taxele anuale de cazare si masa de 13.000 de lire sterline, in loc de 25.250 de lire sterline, costul initial al unui an de studiu la acest liceu.

Datorita acestei reduceri considerabile de cost, se asteapta foarte multi candidati interesati sa aplice. Targul World Education este o ocazie deosebita de care pot beneficia tinerii romani doritori sa-si urmeze studiile la acest colegiu.

Materiile ce pot fi studiate in cadrul programului de doi ani la Liverpool College sunt foarte versatile si acopera foarte multe domenii, preferinte si inclinatii ale elevilor: Arta si Design, Biologie, Afaceri, Chimie, Teatru, Economie, Literatura Engleza, Franceza, Geografie, Istorie, Matematica, Matematica avansata, Muzica , Tehnologia muzicii, Sport, Fizica, Spaniola.

Vizitatorii targului vor putea sa se familiarizeze si cu alte scoli-internat de prestigiu din Europa, cum ar fi CATS College, Wycliffe College sau Leysin American School.

Familiile care doresc sa isi trimita copiii la scolile internat din Europa trebuie sa isi planifice din timp bugetul si posibilitatile de finantare. Copiii care provin din familii cu venituri mai reduse, dar care au vointa si rezultate bune la invatatura, pot aplica si obtine burse de studiu oferite de scolile private de interes. Anglia este o tara care ofera cele mai multe subventii pentru invatamantul secundar de elita.

Potrivit ISC (Asociatia Scolilor Private Britanice), peste 164,000 elevi din Anglia primesc ajutor pentru plata taxelelor de scolarizare, asta insemnand aproximativ 33,2 % din totalul elevilor care invata in sistemul britanic.

O parte din scolile participante la targul World Education acorda burse pentru elevi de pana la 50% din taxa de scolarizare. Elevii si parintii lor au acum posibilitatea sa afle mai multe informatii despre oferta de studii liceale, despre bursele acordate direct de la reprezentantii institutiilor de invatamant din strainatate si sa aplice pentru studii incepand cu Septembrie 2013.

Daca parintii nu sunt pregatiti inca sa se separe pentru o perioada mai lunga de timp de copiii lor, dar doresc ca acestia sa-si dezvolte cunostintele de limbi straine, sunt invitati sa afle care sunt oportunitatile de formare si de studiu a limbilor straine in timpul vacantelor, sau asa-numitele tabere de vara, oferite de scolile si colegiile internationale.

In ultimii ani, interesul pentru acest produs educational a crescut continuu fiind considerat totodata fundamentul pentru orice educatie de top in strainatate. Potrivit unui studiu din 2011 al Comisiei Europene, elevii romani sunt pe primele locuri din Europa la numarul de limbi straine cunoscute. Astfel, media in Romania a fost de 2 limbi straine cunoscute in 2006 si de 1,9 in 2011, in timp ce media europeana a fost de 1,4 in 2006 si de 1,5 in 2011.

Desi media din Romania este mai buna decat media UE, experienta arata ca fluenta in cunoasterea si vorbirea unei limbi straine va fi cea mai buna la cei care au practicat asta in mediul natural de vorbire, adica in tara respectiva.

Tinerii care vor alege o tabara de vara in strainatate in cadrul targului World Education, vor beneficia de o reducere de 5%.Vizitatorii vor primi de asemenea catalogul gratuit cu peste 300 de propuneri pentru vacante de vara in peste 15 tari din Europa si America, adresate tinerilor intre 8 si 18 ani.

Targul va avea loc in perioada 8-9 Martie la hotel Athenee Palace Hilton din Bucuresti (11:00 - 18:00) si pe 7 Martie 2013, in Constanta, la Hotel IBIS (11:00 - 16:00) .

Inscrieri si informatii despre programul evenimentului: www.worldeducation.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1565 ori