Consiliere in cariera pentru tinerii pasionati de jurnalism sau consultanta

Luni, 24 Martie 2014, ora 14:55
1546 citiri
Consiliere in cariera pentru tinerii pasionati de jurnalism sau consultanta

A cincea editie Career Leader, proiect Akcees, ofera tinerilor pasionati de jurnalism sau consultanta sansa de a descoperi ce presupune o cariera in domeniu si de a testa joburi lucrand alaturi de profesionisti si lideri din industrie.

Evenimentul va avea loc pe 27 si 28 martie la sediul Romanian American Foundation, iar aplicatiile se realizeaza online.

Career Leader reprezinta o punte de legatura intre angajatori importanti din diferite domenii si tinerii aflati la inceput de cariera. Participand la eveniment, acestia au ocazia de a castiga experienta profesionala de calitate lucrand timp de o zi alaturi de profesionisti si participand la prezentari de companii, sesiuni de training, simulari de business sau workshop-uri interactive. Cea de a cincea editie Career Leader ofera oportunitati profesionale tinerilor pasionati de consultanta sau jurnalism.

Jurnalism (joi, 27 martie). Prima zi Career Leader este dedicata tinerilor care se gandesc la o cariera in jurnalism. Pe parcursul evenimentului, acestia vor invata cum sa scrie si sa spuna povesti cu impact lucrand alaturi de jurnalisti de exceptie de la Adevarul, Wall-Street.ro, Forbes Romania, Revista Cariere si Gadget Trends. In plus, participantii vor invata sa realizeze stiri, reportaje si interviuri, iar la final cei mai buni vor fi premiati cu stagii de practica si premii oferite de partenerii programului.

Consultanta (vineri, 28 martie). Ziua de vineri, 28 martie, se adreseaza tinerilor pasionati de consultanta care isi doresc o cariera in domeniu. Acestia vor avea ocazia sa fie consultanti pentru o zi si vor participa la o simulare de business interactiva alaturi de profesionisti din cadrul Contrast Management Consulting, Controller Institut si KPMG Romania. La finalul zilei, cele mai bune echipe vor fi invitate la sesiuni de job shadowing si vor fi recompensate cu premii surpriza.

"Ma bucur ca am fost selectat pentru a participa la eveniment. Studiul de caz a fost o provocare pentru mine si in acelasi timp o oportunitate excelenta de a invata lucruri noi si de a lucra cu oameni extraordinari. Va multumesc pentru ca mi-ati oferit o astfel de experienta!", a spus unul dintre participantii editiilor anterioare Career Leader.

Career Leader 5 se adreseaza studentilor si tinerilor absolventi pasionati de consultanta sau jurnalism, care isi doresc sa faca primul pas in cariera si sa acumuleze experienta relevanta in domeniu lucrand alaturi de cei mai buni. Participarea la eveniment este gratuita, iar inscrierile se realizeaza online la http://akcees.com/career. Aplicatiile sunt deschise pana sambata, 22 martie, iar selectia este realizata de un juriu format din specialisti in domeniu. Rezultatele finale ale procesului de selectie vor fi comunicate marti, 25 martie.

"Peste 300 de tineri selectionati din mai bine de 1200 de aplicatii au participat pana in prezent la cele patru editii Career Leader, iar feedback-ul acestora ne arata faptul ca ii ajutam astfel sa isi aleaga cariera potrivita! Editia de primavara aduce oportunitati intr-un nou domeniu - jurnalismul - si vom continua sa oferim tinerilor sansa de a interactiona in mod direct cu unii dintre cei mai apreciati profesionisti din Romania! Le recomandam celor care vor sa invete de la cei mai buni sa profite de aceasta oportunitate!", a declarat Giorgiana Ene, project manager Career Leader.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tineri jurnalism, #tineri consultanta, #Career Leader , #Cursuri de comunicare