Pentru 24 salarii compensatorii, angajatii pleaca voluntar de la E.ON Gaz Romania

Joi, 18 Iunie 2009, ora 16:39
3795 citiri
Pentru 24 salarii compensatorii, angajatii pleaca voluntar de la E.ON Gaz Romania

Angajatii E.ON Gaz Romania care pleaca voluntar vor primi intre 6 si 24 de salarii compensatorii, iar negocierile cu sindicatele se poarta si pe marginea infiintarii unei subsidiare a E.ON sau transferarea unor activitati ale companiei unei companii terte, ca solutii la concedieri, informeaza NewsIn.


"Angajatii care aleg programul de plecari voluntare primesc intre 6 si 24 de salarii compensatorii", a declarat joi directorul general adjunct al E.ON Romania Marc Daniel Buck.

De asemenea, directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak, a spus ca va evita, pe cat posibil, sa aplice programe de concedieri, la E.ON Gaz Distributie, si ca va continua negocierile cu sindicatele.

"In ultimii ani, am trecut prin mai multe etape de restructurare a companiei, pentru a transforma compania noastra intr-una mai competitiva pe piata si pentru a asigura, pe cat posibil, locuri mai sigure pentru angajatii nostri. Noi am hotarat inca de la inceputul anului sa continuam cele doua programe, de plecari voluntare si de pensionare anticipata, si speram ca aceste programe vor fi suficiente si ca nu vom fi obligati sa trecem la concedieri", a afirmat Hajdinjak.

Reprezentantii E.ON au mai spus ca au instiintat agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca in legatura cu un posibil program de concedieri colective, daca societatea nu-si atinge tinta propusa cu plecarile voluntare, fara a specifica despre ce numar de angajati este vorba.

La randul sau, presedintele Federatiei Sindicale Gaz Romania, Eugen Luha, a declarat ca negocierile cu cei de la E.ON se refera la posibilitatea infiintarii unei subsidiare a E.ON, fie la transferarea unor activitati ale companiei unei companii terte din piata, ca solutii pentru evitarea concedierilor colective.

Circa 50 sindicalisti din Federatia Sindicala Gaz Romania au pichetat joi sediul E.ON din Bucuresti, intre orele 12.00 si 14.00, din cauza disponibilizarilor ce ar putea avea loc in cadrul E.ON Gaz Distributie.

Circa 4.000 de angajati au plecat prin programul de plecari voluntare, din compania E.ON Romania, fosta Distrigaz Nord, incepand din 2005, anul in care a fost privatizata, si pana in prezent, a declarat joi directorul general adjunct al companiei, Marc Daniel Buck, in cadrul unei conferinte de presa.

E.ON Romania este membra a Grupului E.ON din Germania, grup prezent in aproape 30 de tari. E.ON Romania detine participatia majoritara la companiile E.ON Gaz Romania, E.ON Moldova Furnizare, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie.

In Romania, E.ON activeaza in sectorul energiei electrice si al gazelor naturale, in Moldova, Banat si Transilvania.

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#angajati, #e, #on, #romania, #salarii, #companie , #stiri E on Moldova Distributie