E.ON Romania va cumpara actiunile minoritare detinute de Electrica

Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 14:49
1314 citiri
E.ON Romania va cumpara actiunile minoritare detinute de Electrica

E.ON Romania a notificat miercuri Electrica privind exercitarea optiunii de a cumpara actiunile minoritare pe care compania de stat le detine la E.ON Moldova Furnizare si E.ON Moldova Distributie, pretul actiunilor fiind stabilit printr-o formula stipulata in contractul de privatizare, precizeaza NewsIn.

"Astazi (miercuri. n.r.), compania E.ON Romania a trimis catre Electrica S.A. notificarea de exercitare a optiunii de cumparare a pachetelor minoritare de actiuni detinute de compania de stat in cele doua companii, E.ON Moldova Furnizare si E.ON Moldova Distributie.

E.ON Romania a optat pentru achizitionarea pachetelor de actiuni care le detine in prezent Electrica SA la pretul stabilit conform formulei de calcul stipulata in Contractul de Privatizare", se arata in comunicatul E.ON Romania.

In Contractul de Privatizare al fostei companii Electrica Moldova SA (in prezent E.ON Moldova Furnizare SA si E.ON Moldova Distributie SA) este prevazuta optiunea reciproca de vanzare-cumparare a pachetului de actiuni detinut de Electrica SA.

Aceasta optiune de vanzare-cumparare este un drept expres care poate fi exercitat in perioada 2008 - 2012 de catre oricare dintre partile semnatare ale Contractului de Privatizare.

"In perioada imediat urmatoare vor fi parcurse procedurile prevazute in Contractul de Privatizare pentru finalizarea transferului de proprietate al acestor pachete de actiuni, de la Electrica S.A. la E.ON Romania", se mai arata in comunicat.

Compania E.ON Romania detine 51% din actiunile E.ON Moldova Furnizare
SA si E.ON Moldova Distributie SA, Electrica SA 27%, iar Fondul Proprietatea 22% in cazul ambelor companii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, #e, #electrica, #on, #romania , #stiri E on Moldova Distributie