E.ON Romania: pagube la reteaua de electricitate de 9,3 mil. lei, din cauza inundatiilor

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 14:21
4061 citiri
E.ON Romania: pagube la reteaua de electricitate de 9,3 mil. lei, din cauza inundatiilor

E.ON Romania a anuntat miercuri ca pagubele provocate de inundatiile si alunecarile de teren care au avut loc in judetele din Moldova se ridica la 9,3 milioane de lei, fiind afectati in total peste 250 de kilometri din reteaua de distributie a energiei electrice, din 279 de localitati, potrivit Newsin. 

"Cele mai mari pagube produse la sistemul de distributie a energiei electrice au fost inregistrate in judetul Suceava, unde pentru inlocuirea sau remedierea instalatiilor distruse sau afectate, precum si pentru asigurarea alimentarii cu energie electrica a consumatorilor in conditii optime sunt necesare investitii de aproximativ 6 milioane de lei.

Totodata, si in judetul Bacau au fost inregistrate pagube importante, investitiile necesare ridicandu-se la circa 3 milioane de lei", au precizat reprezentantii companiei.

E.ON Moldova Distributie a demarat un program de investitii prioritare in retelele de energie electrica din zonele afectate ce vizeaza asigurarea functionarii optime a sistemului de distributie a energiei electrice.

Acest program de investitii se va derula pana la sfarsitul acestui an si va fi ajustat in functie de gradul de uzura a retelelor de energie electrica.

De asemenea, la nivelul companiilor E.ON din Romania a fost initiata o campanie interna de strangere de fonduri prin donatii facute direct de angajatii grupului, fonduri care vor fi destinate achizitionarii de bunuri prioritare sinistratilor.

La finalizarea campaniei, Grupul E.ON va dubla suma stransa prin donatii de la angajati. 

#eon, #romania, #electricitate, #inundatii , #stiri E on Moldova Distributie