E.ON isi reduce cu 26% investitiile in Romania

Luni, 22 Iunie 2009, ora 09:23
1141 citiri
E.ON isi reduce cu 26% investitiile in Romania

E.ON Romania aloca in acest an pentru investitii un buget total de 245 milioane lei si isi reduce astfel cu 26% investitiile anuntate la inceputul anului, de 331 mil lei, in retelele de electricitate si gaze, din cauza crizei economice, potrivit datelor transmise de companie, la solicitarea NewsIn.

"In momentul de fata, bugetul total de investitii al companiilor de distributie si de furnizare a gazelor naturale si a electricitatii din cadrul Grupului E.ON in Romania planificat pe anul in curs se cifreaza la 245 milioane lei", spun reprezentantii companiei.

Acestia nu au mentionat pentru care dintre investitii au redus bugetul.

In 4 februarie 2009, reprezentantii E.ON anuntau investitii de 331 milioane lei, cumulat pentru retelele de energie electrica si de gaze.

Potrivit datelor anuntate atunci, E.ON Moldova Distributie urma sa aloce pentru acest an un buget de investitii de aproximativ 141 milioane lei, iar cea mai mare parte din suma era destinata lucrarilor de modernizare si dezvoltare a retelei de distributie a energiei electrice.

De asemenea. E.ON Gaz Distributie alocase initial un buget de investitii de aproximativ 190 milioane lei.

"Ne propunem ca in acest an sa reabilitam si sa modernizam cel putin 650 de kilometri de conducte si sa realizam extinderea sistemului de distributie a gazelor naturale cu circa 150 de kilometri", au declarat la inceputul anului reprezentantii companiei.

Valoarea totala a investitiilor realizate in anul 2008 de catre compania E.ON Moldova Distributie (companie de distributie a energiei electrice) s-a ridicat la suma de aproximativ 158 milioane de lei, din care 126 de milioane de lei au fost investitii in modernizarea si extinderea retelei de distributie.

Totodata, investitiile realizate anul trecut de E.ON Gaz Distributie (compania de distributie a gazelor naturale) au totalizat aproximativ 184 milioane lei, aceasta suma fiind destinata mai ales reabilitarii si modernizarii a peste 780 kilometri de conducte din sistemul de distributie a gazelor naturale.

E.ON Romania este membra a Grupului E.ON din Germania, grup prezent in aproape 30 de tari. Grupul E.ON are un volum anual de vanzari de aproape 69 miliarde euro si are aproximativ 88.000 angajati.

E.ON Romania detine participatia majoritara la companiile E.ON Gaz Romania, E.ON Moldova Furnizare, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie. In Romania, E.ON activeaza in sectorul energiei electrice si al gazelor naturale, in Moldova, Banat si Transilvania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#investitii, #e.on, #buget, #milioane , #stiri E on Moldova Distributie