Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR a platit Electrica 70 milioane lei din datoria istorica de aproape 400 milioane lei

CFR a platit Electrica 70 milioane lei din datoria istorica de aproape 400 milioane lei
CN CFR SA a platit companiei Electrica, in doua transe, aproximativ 70 milioane lei din datoria istorica de aproape 400 milioane lei a companiei feroviare catre Electrica, a declarat miercuri pentru NewsIn directorul de furnizare al Electrica, Ioan Silvas. "CN CFR SA a platit deja primele doua transe cumulate de aproape 70 milioane lei, din datoria totala de aproape 400 milioane lei catre cele trei distributii Electrica : Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Muntenia Nord, reprezentand ratele pentru lunile iulie si august. Compania feroviara urmeaza sa plateasca Electrica rate lunare de aproximativ 35 milioane lei, timp de un an", a pecizat Ioan Silvas.


Ministerul transporturilor, ministerul economiei si finantelor, CN CFR SA au semnat un acord in luna iulie impreuna cu cei sapte furnizori de electricitate prin care compania feroviara se angajeaza sa plateasca esalonat datoriile istorice de aproape un miliard de lei catre companiile de electricitate.De asemenea, E.ON Moldova Furnizare, divizia de furnizare a energiei electrice a E.ON Energie Romania, a anuntat pe 2 septembrie ca CFR SA isi va lichida datoriile catre compania energetica pana cel tarziu la 30 iunie 2009. CFR SA s-a angajat totodata sa plateasca lunar catre E.ON Moldova cel putin 7apte milioane lei, timp de 12 luni, dar si facturile curente.CN CFR SA are datorii istorice de aproape un miliard de lei catre furnizorii de electricitate, acumuland neplata facturilor si penalizarile aferente. Dintre companii, CFR datoreaza CEZ Romania 174 milioane lei, E.ON Moldova Distributie 70 milioane lei, companiei de stat Electrica 309 milioane lei, E.ON Moldova Furnizare 84 milioane lei si Enel Romania aproximativ 90 milioane euro, potrivit cifrelor prezentate de companiile energetice.Electrica SA este compania de distributie si furnizare a energiei electrice, controlata de stat.CFR SA este compania nationala care administreaza si intretine infrastructura feroviara publica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1358 ori