Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pretul gazelor ar putea creste de la 1 aprilie

Pretul gazelor ar putea creste de la 1 aprilie

E.ON Romania se asteapta ca pretul gazelor livrate populatiei sa creasca de la 1 aprilie, iar in acest moment poarta discutii cu Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), a declarat astazi directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak, in cadrul unei conferinte.

"Asteptarile noastre in privinta privinta pretului gazelor livrate populatiei este ca acesta sa creasca de la 1 aprilie. Dar este foarte greu sa obtinem acest lucru. In acest moment, purtam discutii la ANRE, cifrele noastre sunt justificate", a precizat directorul general al E.ON Romania Frank Hajdinjak, in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a mai spus ca inca nu a stabilit un procent anume pe care il va solicita ANRE, pentru majorarea pretului gazelor.

Frank Hajdinjak a precizat ca E.ON Gaz Romania are de recuperat 60 milioane lei, costuri determinate de nerecunoasterea pretului de achizitie al gazelor, intrucat autoritatea a recunoscut un pret mai mic de achizitie al gazelor.

"Nimeni nu poate livra gaze la un pret mai mic de pretul de achizitionare. (...) Nu pot spune ca pretul gazelor va scadea in acest an", a mentionat directorul general al E.ON Romania.

Din trimestrul III, mia de metri cubi gaze ar putea cobori la 300 dolari

In cursul anului 2008, compania a platit un pret mediu de 500 dolari pe mia de metri cubi.

"Ne asteptam ca din trimestrul III, mia de metri cubi gaze sa coste 300 dolari", potrivit lui Frank Hajdinjak.

Secretarul de stat din cadrul ministerului Economei, Tudor serban, a declarat la 23 ianuarie in cadrul unei conferinte de presa ca pretul gazelor livrate populatiei ar trebui sa ramana neschimbat si dupa 1 aprilie.

Ultima majorare a pretului gazelor pentru populatie a fost integistrata pe 1 iulie 2008, cand acestea s-au scumpit cu 12,5% pentru clientii Distrigaz Sud si cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai E.ON Gaz Romania.

ANRE este o institutie publica independenta care reglementeaza pietele de energie electrica si de gaze naturale. Autoritatea stabileste reguli necesare functionarii pietei si se asigura ca acestea sunt respectate de toti participantii. De asemenea, autoritatea acorda licente si autorizatii care dau posibilitatea companiilor sa opereze pe piata de energie electrica.

E.ON Romania este o companie platforma pentru toate companiile E.ON care activeaza in Romania: E.ON Gaz Romania, E.ON Gaz Distributie, E.ON Moldova Furnizare si E.ON Moldova Distributie.

E.ON activeaza in sectorul electricitatii si al gazelor naturale. Grupul E.ON este prezent in aproape 30 de tari, cu un volum anual de vanzari de aproape 69 miliarde euro si are aproximativ 88.000 angajati.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1294 ori
Citeste mai multe despregaze e.on romania pret