Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

E.ON Gaz a investit 1,5 mililoane de euro intr-un nou sistem de citire a consumului

E.ON Gaz a investit 1,5 mililoane de euro intr-un nou sistem de citire a consumului

E.ON Gaz Distributie a investit 1,5 milioane de euro pentru implementarea unui sistem modern de citire a consumului de gaze naturale.E.ON Gaz Distributie a finalizat implementarea unui sistem modern de citire a consumului de gaze naturale, in toate cele 20 de judete din aria sa de activitate, in acest fel 1,3 milioane de utilizatori de gaze naturale vor beneficia de o citire mai eficienta si mai rapida a consumului de gaze naturale.


Acest sistem se bazeaza pe utilizarea codurilor de bare pentru identificarea contorului. Codul de bare este lipit pe contoarele de gaz, este scanat cu ajutorul unor terminale mobile, dupa care se introduce indexul contorului. Descarcarea datelor de pe terminalele mobile in sistemul informatic al companiei se face electronic, scurtandu-se astfel considerabil timpul necesar acestei operatiuni efectuate pana acum manual.


 Totodata, este eliminata si posibilitatea aparitiei unor erori generate de introducerea manuala. De asemenea, prin utilizarea unor informatii de control (cum ar fi de exemplu consumul istoric, etc.), sistemul informatic efectueaza o verificare automata a datelor la momentul introducerii si identifica posibilele erori de citire sau de functionare a contoarelor.


Prin reducerea timpului de procesare a datelor privind consumul de gaze naturale, precum si prin eliminarea posibilitatii producerii unor erori, noul sistem de citire a contoarelor contribuie in mod semnificativ la optimizarea procesului de facturare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 996 ori