Se întâmplă în România. Modernizarea unui drum național, blocată timp de 13 ani. Rezilierea contractului, validată în justiție

Marti, 14 Noiembrie 2023, ora 19:59
0 citiri
Se întâmplă în România. Modernizarea unui drum național, blocată timp de 13 ani. Rezilierea contractului, validată în justiție
FOTO Arhivă Ziare.com

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova anunţă, marţi seară, că a câştigat definitiv un proces pentru rezilierea unui contract care viza reabilitarea DN 67 B Scoarţa-Piteşti. Directorul DRDP Craiova, Călin Cosmin, afirmă că, în 13 ani de la câştigarea contractului, asocierea de firme nu a făcut nimic, nici măcar proiectul tehnic de execuţie.

”Astăzi, DRDP Craiova a câştigat definitiv procesul pentru rezilierea contractului de reabilitare a DN 67 B, Scoarţa-Piteşti”, anunţă, marţi seară, DRDP Craiova, într-un comunicat de presă.

Directorul instituţiei, Călin Cosmin, afirmă că nu s-a întâmplat nimic, în 13 ani de la câştigarea contractului de către o asociere de firme.

"După 13 de la câştigarea contractului, timp în care nu s-a întâmplat nimic pe acest drum, nici măcar proiectul tehnic de execuţie nu a fost întocmit, şi după mai multe încercări de reziliere, astăzi DRDP Craiova a câştigat definitiv procesul ce permite rezilierea acestui contract. A fost un proces dificil, cu multe termene, dar juriştii noştri au reuşit performanţa de a învinge avocaţii constructorilor, avocaţi specializaţi în astfel de litigii”, a declarat directorul DRDP Craiova.

Acesta anunţă că sunt pregătite actele pentru lansarea licitaţiei de actualizare a documentaţiei tehnice, în baza expertizei realizate de CNAIR. De asemenea, va fi lansată licitaţia privind proiectarea şi execuţia lucrării.

”Pentru a preveni o nouă blocare a acestui proiect, vom propune ca cei 188 de km să fie împărţiţi în mai multe loturi", a mai declarat Călin Cosmin.

...citeste mai departe despre "Se întâmplă în România. Modernizarea unui drum național, blocată timp de 13 ani. Rezilierea contractului, validată în justiție" pe Ziare.com

#Drum National, #contract reziliat, #drdp craiova , #Stiri Macroeconomie