Mancarea nu s-a scumpit in hipermarketuri

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 10:35
1414 citiri
Mancarea nu s-a scumpit in hipermarketuri

Cosul de produse alimentare de baza in hipermarket costa in prezent aproape 130 de lei, cu circa 2% mai mult fata de finele lui 2008, insa luand in calcul si cresterea pretului la detergent, cel mai vandut produs nealimentar din magazinele de profil, inflatia in aceste magazine a fost de 4,5% in 2009.

In primele luni din 2009 producatorii au mers cu aceleasi preturi la produsele finite, dar declinul consumului din cauza puterii de cumparare scazute i-a determinat sa schimbe strategia si sa opereze reduceri de preturi", a explicat Valentin Blanaru, directorul general al Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui.

Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicale din Industria Alimentara, estimeaza declinul consumului de alimente in volum la 10-15% la nivelul lui 2009 fata de anul anterior.

"Hipermarketurile s-au speriat de scaderea vanzarilor si au initiat mai multe activitati promotionale anul trecut, care au fost sustinute de producatori. Furnizorii au castigat prin mentinerea volumelor de vanzari", a spus Frumosu.

La randul lor, retailerii spun ca, pe fondul crizei economice, clientii se orienteaza tot mai mult catre produsele cu reduceri de preturi si se ghideaza tot mai des dupa listele de cumparaturi scrise de acasa, explicand astfel cresterea promotiilor ca o strategie de adaptare la contextul actual.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#consum, # alimente, # hipermarketuri, # preturi, # promotii , #stiri Dragos Frumosu