Frumosu, FNSID: masura de returnare a banilor pe baza bonurilor fiscale, ''o gogorita''

Marti, 27 Iulie 2010, ora 11:12
1145 citiri
Frumosu, FNSID: masura de returnare a banilor pe baza bonurilor fiscale, ''o gogorita''

Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara, Dragos Frumosu, a caracterizat marti, la Realitatea TV, drept o "gogorita" masura anuntata de premierul Emil Boc prin care statul va returna cetatenilor, in baza bonurilor fiscale, o parte din sumele cheltuite pentru bunuri, transmite NewsIn.

"As caracteriza toate aceste masuri ca si incompetente. Guvernantii vin si arunca aceste gogorite, care sunt sunt foarte greu de realizat. Intai trebuie gasite norme de aplicare si abia apoi vii sa anunti masura. La fel a fost si cu taxarea inversa. trebuia discutata de la inceput, apoi au venit si au zis ca nu ii lasa UE", a declarat Frumosu.

Acesta mai spune ca, chiar si in conditiile in care masura anuntata de Emil Boc s-ar putea aplica, evaziunea fiscala care s-ar elimina s-ar cifra la cateva procente doar, iar scopul urmarit nu ar fi atins decat intr-o mica masura.

"Marea evaziune o intalnim in alta parte: cereale, alcool, tigari", a mai spus Frumosu.

Premierul Emil Boc a anuntat sambata ca statul va returna cetatenilor, in baza bonurilor fiscale, o parte din sumele cheltuite pentru bunuri, inclusiv pentru alimente. Si persoanele care isi renoveaza locuintele vor putea recupera de la stat, pe baza bonurilor fiscale, o parte din banii cheltuiti cu bunurile si serviciile.

Ambele masuri urmeaza sa fie introduse in Codul Fiscal si vizeaza combaterea micii evaziuni.

Ulterior, Emil Boc a precizat ca masura s-ar putea aplica din luna octombrie 2010 sau, cel mai tarziu, de la 1 ianuarie 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#frumosu, #fnsid, #returnare, #bonuri , #stiri Dragos Frumosu