Buticurile de cartier vor disparea din cauza crizei

Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 09:54
2799 citiri
Buticurile de cartier vor disparea din cauza crizei

Invazia supermarketurilor,acum cativa ani, a "sters" 70% dintre magazinele mici. Criza trage obloanele si pentru celelalte

„In urma cu cativa ani, din cauza aparitiei hipermarketurilor au disparut circa 70% dintre buticuri. Acum, din cauza crizei care a dus la marirea costurilor, a preturilor si a faptului ca hipermarketurile practica, la unele produse, preturi foarte mici, multe dintre magazinele mici ramase pe piata vor disparea”, ne-a declarat Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA), potrivit cotidianului Adevarul.

In perioada aceasta toata lumea strange cureaua cat se poate. Someri, cu salarii mai mici ori numai incercand sa economiseasca, romanii nu se mai inghesuie sa cumpere de la buticul din coltul blocului produse care in supermarket sunt de doua ori mai ieftine.

Chiriile mari, ultima picatura

 Patronii de magazine nu mai au de unde sa scoata bani pentru chiria care a crescut foarte mult in urma deprecierii monedei nationale.“Majoritatea si-au negociat chiriile in euro. Magazinele mici se afla intr-o criza foarte mare”, a explicat Dragos Frumosu.

In plus, daca nu au clienti nu au nici cum sa-si plateasca furnizorii. Oamenii se plang ca nu mai au alternative iar inchiderea buticurilor este iminenta.

Ce sanse de supravietuire au magazinele de cartier daca si grupurile mari sunt lovite de criza, in plin?

Grupul Altex, a anuntat inchiderea  magazinului Media Galaxy din centrul comercial Unirea din Bucuresti, locatie care asigura cele mai mari volume din intregul lant. De asemenea, grupul Flamingo a anuntat inchiderea a 15 magazine mici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#costuri, #finantare, #furnizori, #hipermarket, #criza, #chirii , #stiri Dragos Frumosu