Patriciu: Preturile apartamentelor, tot la vale

Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 12:50
3342 citiri
Patriciu: Preturile apartamentelor, tot la vale

Omul de afaceri Dinu Patriciu crede ca piata imobiliara locala va continua sa scada pana cand preturile apartamentelor vor ajunge apropiate de puterea de cumparare si intentioneaza sa investeasca in Romania in birouri de clasa A.

Patriciu, care recent a cumparat doua fonduri de investitii cu proprietati in Germania, a afirmat ca piata imobiliara romaneasca va scadea mult mai mult decat cea germana, si va continua sa coboare pana cand preturile apartamentelor din Capitala vor ajunge la 700 euro pe metru patrat, nivel apropiat de puterea de cumparare, precizeaza Mediafax.

El a adaugat ca are in plan sa foloseasca banii pe care ii obtine din chirii in Germania, de 100 milioane euro anual, pentru investitii in cladiri de birouri de clasa A in Romania.

"Nivelul acestor investitii ar putea ajunge pana la circa un miliard de euro", a mai spus omul de afaceri.

Totodata, Patriciu este de parere ca, la sfarsitul anului, cursul leu/euro se va situa la 4,7-4,8 lei/euro.

Toate licitatiile din Romania sunt cu dedicatie

Omul de afaceri a afirmat, totodata, ca toate licitatiile din Romania sunt cu dedicatie, si de multe ori la preturi mult mai mari decat costurile reale.

"Toate licitatiile din Romania sunt cu dedicatie", a spus Patriciu, prezent la aniversarea a 30 de ani de la punerea in functiune a primei instalatii a rafinariei Petromidia.

El a adaugat ca sansa de dezvoltare a Romaniei este reprezentata de constructia de autostrazi, care sa fie bine facute si care sa faciliteze astfel accesul rapid in tara.

Patriciu, proprietarul Rompetrol Holding din Elvetia, va schimba numele companiei in DP Holding, pentru a evita confuzia cu Rompetrol Group, pe care l-a vandut catre KazMunaiGaz din Kazahstan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#apartamente, #imobiliara, #investitii, #patriciu, #piata , #stiri DP Holding