Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Judecarea dosarului transferurilor de jucatori, amanata pentru 14 octombrie

Judecarea dosarului transferurilor de jucatori, amanata pentru 14 octombrie


Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au amanat, luni, pentru 14 octombrie judecarea dosarului transferurilor de jucatori, in care opt oameni de fotbal sunt acuzati de inselaciune de catre procurorii anticoruptie.

La termenul de luni al procesului privind transferurile de jucatori, aflat in rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti, s-au prezentat Ioan Becali, Victor Becali, George Copos, Cristian Borcea, Mihai Stoica si Gheorghe Popescu, dintre oamenii de fotbal acuzati lipsind Jean Padureanu si Gheorghe Netoiu.

Potrivit avocatului lui Netoiu, acesta nu a putut fi prezent la instanta deoarece a fost retinut la Comisia de Agricultura a Camerei Deputatilor.

Jean Padureanu si George Copos au depus o solicitare de acordare a unui nou termen, pentru ca nu au putut fi reprezentati de aparatori. In plus, George Copos si Cristian Borcea nu au avut la ei acte de identitate.

Procurorul a solicitat Curtii acordarea unor termene scurte pentru solutionarea cat mai rapida a cauzei.

Judecatorii Curtii de Apel au apreciat ca sunt neintemeiate lipsa lui Padureanu si cererile de acordare a unui nou termen facute de Copos si Padureanu, urmand sa fie trimisa o adresa catre Baroul Bucuresti pentru ca cei doi sa primeasca aparatori din oficiu.

Instanta a stabilit ca discutiile in acest dosar sa continue in 14 octombrie, de la ora 14.00.

"Eu sunt multumit de evolutia dosarului. As fi vrut sa continuam azi. Ma bucura faptul ca se precipita un pic termenele astea, pentru ca nu vreau sa beneficiez de niciun nou Cod Penal, asa cum vorbeste lumea. Eu am spus de cand a inceput acest proces ca sunt pentru rezolvarea lui cat mai grabnica si sunt in continuare pentru rezolvarea lui. Acei martori trebuie sa vina si sa spuna daca au avut vreun contact cu mine", a declarat Ioan Becali, la Curtea de Apel.

La 11 septembrie, magistratii Viorica Costiniu si Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel Bucuresti, desemnati sa rejudece dosarul transferurilor de jucatori, au fost schimbati, dupa ce au facut cereri de abtinere, pe motiv ca au judecat si prima data apelul, inceperea discutiilor fiind amanata atunci pentru 7 octombrie.

Dosarul privind transferurile de jucatori, in care opt oameni de fotbal sunt acuzati de inselaciune de catre procurorii anticoruptie, a fost repartizat, dupa trimiterea cauzei la Curtea de Apel pentru rejudecare, completului format din judecatorii Viorica Costiniu si Constantin Luchian Constantinescu. Acestia au facut insa parte si din completul care a judecat in apel dosarul transferurilor de jucatori, astfel ca au formulat cereri de abtinere.

Cererile acestora au fost admise de catre un alt complet al Curtii de Apel Bucuresti, iar dosarul a reintrat pe filiera repartizarii aleatorii, cauza urmand sa fie judecata de magistratii Anca Alexandrescu si Codruta Strimb.

La 20 mai, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis sa trimita dosarul transferurilor de jucatori, pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care, in noiembrie 2012, a dispus pedepse intre trei si opt ani de inchisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecati pentru inselaciune.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1461 ori