Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Turul Bucovinei cu pluta si parasuta

Turul Bucovinei cu pluta si parasuta

Zona Bucovinei este una dintre cele care au un potential turistic foarte ridicat. Aici se poate practica si turismul ecumenic, si turismul de aventura. Dupa o escala la manastire se poate face o repriza de A"river raftingA" sau un zbor cu parapanta.

Anual, zeci de mii de turisti aleg sa-si petreaca vacanta in Bucovina. Numeroasele obiective turistice, precum si diversitatea posibilitatilor de agrement asigura un sejur deloc plictisitor. A"Bucovina nu ofera doar turism rural. Este o zona optima pentru agroturism, turism cultural, turism religios, turism activ (drumetii, echitatie, etc. - nr.) , turism terapeutic si de afaceriA", afirma Marius Crivtonencu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism. Cei care merg pentru a se reculege o pot face in manastirile care se afla in judetul Suceava, dintre care cele mai cunoscute sint Voronet, Putna, Sucevita, Moldovita, Dragomirna.

Sporturi extreme

Cei care doresc senzatii tari pot sa mearga in zona Vatra Dornei, una dintre cele mai frecventate de turisti, conform oficialilor de la Asociatia pentru Turism Bucovina. Aici vizitatorii care sint intr-o buna forma sportiva pot sa aleaga fie un zbor cu parapanta, fie alpinismul sau escalada, in conditiile in care muntii din zona ofera conditii propice, pentru care se vor plati intre 120 si 200 de euro pentru un grup de 1-6 persoane. A"River raftingA"-ul pe Bistrita reprezinta o varianta. Traseele au lungimi cuprinse intre 15 si 60 de km si costa intre 120-200 de euro/grup, in functie de lungimea traseului. In zona se mai poate face A"mountain bikeA", dar si A"via ferrataA" si tiroliana (traversarea riului Dorna pe cabluri paralele in plan vertical). Iarna se poate schia, se poate merge cu snowmobilul sau se poate face escalada pe gheata.

Natura si margarete

Bucovina reprezinta o alegere buna si pentru cei care vor sa vada locuri interesante si peisaje spectaculoase. Cele mai bune exemple sint Rezervatia A"12 apostoliA", virful Negoiul sau Culmea Pietrosului. O experienta interesanta este si vizitarea localitatilor locuite de hutuli, populatie de origine daca ce vorbeste insa limba ucraineana.

Cei care doresc suveniruri pot cumpara oua incondeiate sau ceramica neagra de Marginea. Atractiile turistice si exploatarea lor stabilesc si ierarhia zonelor. A"Zonele cele mai vizitate sint Bazinul Dornelor cu Vatra Dornei, Vama-Moldovita, Voronet si Suceava. Intr-o pensiune de trei margarete o camera dubla, cu micul dejun inclus, costa 700.000 de lei pentru o noapte, iar intr-una de patru margarete ajunge la 1.200.000-1.500.000 de leiA", spune Claudiu Bradatan, director executiv al Asociatiei pentru Turism Bucovina.

Cotidianul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2010 ori