Peste 100 de proiecte de investitii in turism vor fi demarate de autoritati

Marti, 22 Martie 2011, ora 18:55
3549 citiri
Peste 100 de proiecte de investitii in turism vor fi demarate de autoritati

Consiliile locale si judetene din Romania au in prezent in derulare 45 de programe si proiecte de investitii in turism, iar alte peste 100 de proiecte noi vor fi demarate de autoritati: complexuri balneare, partii de schi, cabane salvamont, porturi turistice, potrivit unui proiect al MDRT, citat de NewsIn.

Intre programele si proiectele noi de investitii in turism sunt partii de schi in judetele Alba (comuna Horea), Arges (comuna Albestii de Muscel), Covasna (localitatea Comandau), Harghita (la Sarmas), Hunedoara (in orasele Lupeni si Petrila), Maramures (in statiunile Mogosa si Izvoarele Boriste), Neamt (la Durau si Tarcau), Prahova (la Cheia), Satu Mare (in orasul Negresti Oas), Sibiu (la Paltinis) si in judetul Suceava (in Muntii Calimani), potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern publicat marti pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

De asemenea, vor fi construite complexuri balneare in judetul Bihor (in Beius, Bors si Sacueni), centre balneoclimaterice multifunctionale in Covasna si Harghita (la Remetea), bai si parc de agrement in Malnas (judetul Covasna), o baza de tratament balneoclimaterica multifunctionala la Sancraieni (judetul Harghita), un complex balnear si de agrement in statiunea Snagov din judetul Ilfov, o baza de tratament balnear si o zona de agrement in statiunea Tasnad, precum si un parc balnear la Beltiug (judetul Satu Mare), dar si un complex de agrement la Lunca Dornelor din judetul Suceava.

In plus, va fi dezvoltata infrastructura turistica din zona litoralului Marii Negre, a Lacului Morii din Capitala si a Lacului Surduc din Timis, in zona montana inalta din Muntii Sebes (judet Alba), dar si cea din Parcul National Muntii Rodnei (judet Bistrita-Nasaud), din orasele Ocna Mures, Zlatna, Olanesti, Oltenita, Resita, Drobeta-Turnu Severin, Solca, Sulina, dar si din statiunile Sarata-Monteoru, Baile Herculane, Borsec, Breaza, Amara, Calimanesti-Caciulata, Slanic-Prahova, Horezu si Soveja.

Totodata, vor fi construite porturi turistice de agrement la Tomis-Tuzla din Constanta, in localitatea Cetate din Dolj si la Fetesti (judet Ialomita), dar si miniporturi turistice in localitatile Murighiol si Sarichioi din Tulcea.

Vor fi amenajate in scop turistic pesterile "Poarta lui Ionele" din judetul Alba si "Pestera Campeneasca" din Bihor, salina Cacica din Suceava, precum si Canionul "7 scari" din Brasov.

MDRT are in plan si constructia unui aquaparc in statiunea Baile Felix-Baile 1 Mai si a unui sistem de informare turistica si baza salvamont la Vadu Crisului, in judetul Bihor.

Un alt centru de informare turistica si o cabana salvamont vor fi construite in Muntele Mic din judetul Caras-Severin.

De asemenea, statiunea turistica Lacu Rosu din Harghita va fi ecologizata, iar in judet va fi totodata valorificat potentialul geotermal existent.

Intre cele 45 de proiecte aflate deja in derulare la nivelul consiliilor locale si judetene sunt partii de schi in orasele Brasov, Predeal, Rasnov, Petrosani, Vulcan, Cavnic, Malini, Sucevita si in statiunile Borsa (din Maramures), Azuga, Busteni si Sinaia.

Totodata, un alt program prevede amenajarea strandului termal "Neptun" din Arad, dar si constructia unui complex balnear la Praid (Harghita) si a unui miniport turistic in Sfantu Gheorghe (judet Tulcea). 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#investitii in turism, # mdrt, # proiecte demarate de autoritati , #stiri Dorna