Obiectivele de investitii in turism pentru 2010

Joi, 25 Februarie 2010, ora 13:58
3105 citiri
Obiectivele de investitii in turism pentru 2010

Construirea unui complex balnear la Snagov, dezvoltarea infrastructurii de agrement a Lacului Morii (Bucuresti), amenajarea unor zone de schi in peste 20 de localitati si dezvoltarea infrastructurii turistice in mai multe statiuni se afla pe lista cu obiectivele de investitii in turism pentru 2010. 

Pe lista cu programele si proiectele de investitii in turism finantate in acest an de la bugetul de stat cu o suma totala de 40 de milioane de euro, aprobata la jumatatea lunii februarie de Executiv, la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, se numara constructia unui complex balnear si de agrement la Snagov, reabilitarea garii regale Sinaia si dezvoltarea infrastructurii de agrement pe Lacul Morii din Bucuresti, informeaza Mediafax.

Alaturi de acestea, pe lista Ministerului Dezvoltarii se afla amenajarea unui strand la Arad, constructia unor complexe balneare in Beius, Bors si Sacuieni si a unui aquaparc la Baile Felix, toate din judetul Bihor, si reabilitarea traseelor turistice in masivele Fagaras, Piatra Craiului, si Bucegi.

La Ocna Sibiului va fi amenajat un parc balnear, iar salinele exterioare vor fi amenajate si modernizate si se va investi, de asemenea, in dezvoltarea domeniului schiabil muntii Semenic (Caras-Severin).

Au mai fost aprobate amenajarea zonelor de schi din Nucet (Bihor), Baisoara (Cluj), Sugas-Bai (Covasna), Borsec (Harghita), Durau (Neamt), Brasov, Predeal, Busteni, Sinaia, Azuga, Rasnov si Paltinis.

Investitii similare se vor derula si in Lupeni, Petrosani si Vulcan din judetul Hunedoara, dar si in statiunile Mogosa, Borsa si Cavnic din Maramures.

Se va investi si in dezvoltarea infrastructurii turistice si amenajarea unui port in Oltenita (Calarasi), in dezvoltarea infrastructurii turistice din statiunea Sarata-Monteoru (Buzau) si a zonei turistice bratul Borcea.

Totodata, vor fi construite porturi turistice de agrement in localitatile constantene Tuzla, Ostrov, Capidava si Topalu, precum si in Galati.

Vor fi derulate investitii si in dezvoltarea infrastructurii turistice din statiunile de pe Litoral Costinesti, Eforie, 23 August, Limanu, Mangalia, Techirghiol si Tuzla.

De asemenea, vor fi dezvoltate infrastructurile turistice din Amara (Ialomita), insula Simian si Drobeta-Turnu Severin (Mehedinti).

In judetul Covasna se va investi in modernizarea bazei de tratament din localitatea Hatuica, in amenajarea unei cai ferate inguste intre Comandau si Covasna si in reabilitarea bailor traditionale din localitatile Moacsa, Cernat, Bradut si Turia.

Si in Harghita vor fi modernizate si reabilitate baile traditionale din mai multe localitati, printre care Borsec si Tusnad.

Totodata, in Borsec va fi construit un centru balneoclimateric multifunctional.

Se va investi, de asemenea, in ecologizarea statiunii Lacul Rosu si in amenajarea infrastructurii pentru turism.

Tot in Harghita, in localitatea Praid, va fi construit un complex balnear, iar in localitatea Remetea se va investi intr-un centru balneoclimateric.

In Suceava va fi reabilitat Cazinoul Bailor din statiunea Vatra Dornei, iar salina din Cacica va fi amenajata.

Se va investi, de asemenea, in zonele de schi din localitatile Campulung Moldovenesc, Malini si Sucevita, iar in Lunca Dornelor va fi amenajat un complex de agrement.

In Valcea se vor face investitii in infrastructura de agrement a statiunilor Calimanesti-Caciulata si Voineasa, iar la Olanesti se va construi o baza de tratament si se va reabilita, totodata, infrastructura turistica din zona istorica a depresiunii Horezu.

Proiectele se incadreaza in cele patru subprograme nationale de investitii in turism, respectiv "Schi in Romania", "Dezvoltarea infrastructurii turistice in zona montana inalta", "Dezvoltarea echilibrata si integrata a statiunilor turistice balneoclimaterice" si "Dezvoltarea echilibrata si integrata a zonei turistice din Delta Dunarii si a statiunilor turistice de pe litoralul Marii Negre".

Sumele de la bugetul de stat se aloca in completarea surselor proprii ale autoritatilor publice locale.

Autoritatile publice locale sunt cele care organizeaza achizitiile publice necesare derularii investitiilor si raspund de utilizarea sumelor primite pentru implementarea respectivelor proiecte. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#investiti, #obiective, #turism , #stiri Dorna