Obiectivele de investitii in turism pentru 2010

Joi, 25 Februarie 2010, ora 13:58
3181 citiri
Obiectivele de investitii in turism pentru 2010

Construirea unui complex balnear la Snagov, dezvoltarea infrastructurii de agrement a Lacului Morii (Bucuresti), amenajarea unor zone de schi in peste 20 de localitati si dezvoltarea infrastructurii turistice in mai multe statiuni se afla pe lista cu obiectivele de investitii in turism pentru 2010. 

Pe lista cu programele si proiectele de investitii in turism finantate in acest an de la bugetul de stat cu o suma totala de 40 de milioane de euro, aprobata la jumatatea lunii februarie de Executiv, la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, se numara constructia unui complex balnear si de agrement la Snagov, reabilitarea garii regale Sinaia si dezvoltarea infrastructurii de agrement pe Lacul Morii din Bucuresti, informeaza Mediafax.

Alaturi de acestea, pe lista Ministerului Dezvoltarii se afla amenajarea unui strand la Arad, constructia unor complexe balneare in Beius, Bors si Sacuieni si a unui aquaparc la Baile Felix, toate din judetul Bihor, si reabilitarea traseelor turistice in masivele Fagaras, Piatra Craiului, si Bucegi.

La Ocna Sibiului va fi amenajat un parc balnear, iar salinele exterioare vor fi amenajate si modernizate si se va investi, de asemenea, in dezvoltarea domeniului schiabil muntii Semenic (Caras-Severin).

Au mai fost aprobate amenajarea zonelor de schi din Nucet (Bihor), Baisoara (Cluj), Sugas-Bai (Covasna), Borsec (Harghita), Durau (Neamt), Brasov, Predeal, Busteni, Sinaia, Azuga, Rasnov si Paltinis.

Investitii similare se vor derula si in Lupeni, Petrosani si Vulcan din judetul Hunedoara, dar si in statiunile Mogosa, Borsa si Cavnic din Maramures.

Se va investi si in dezvoltarea infrastructurii turistice si amenajarea unui port in Oltenita (Calarasi), in dezvoltarea infrastructurii turistice din statiunea Sarata-Monteoru (Buzau) si a zonei turistice bratul Borcea.

Totodata, vor fi construite porturi turistice de agrement in localitatile constantene Tuzla, Ostrov, Capidava si Topalu, precum si in Galati.

Vor fi derulate investitii si in dezvoltarea infrastructurii turistice din statiunile de pe Litoral Costinesti, Eforie, 23 August, Limanu, Mangalia, Techirghiol si Tuzla.

De asemenea, vor fi dezvoltate infrastructurile turistice din Amara (Ialomita), insula Simian si Drobeta-Turnu Severin (Mehedinti).

In judetul Covasna se va investi in modernizarea bazei de tratament din localitatea Hatuica, in amenajarea unei cai ferate inguste intre Comandau si Covasna si in reabilitarea bailor traditionale din localitatile Moacsa, Cernat, Bradut si Turia.

Si in Harghita vor fi modernizate si reabilitate baile traditionale din mai multe localitati, printre care Borsec si Tusnad.

Totodata, in Borsec va fi construit un centru balneoclimateric multifunctional.

Se va investi, de asemenea, in ecologizarea statiunii Lacul Rosu si in amenajarea infrastructurii pentru turism.

Tot in Harghita, in localitatea Praid, va fi construit un complex balnear, iar in localitatea Remetea se va investi intr-un centru balneoclimateric.

In Suceava va fi reabilitat Cazinoul Bailor din statiunea Vatra Dornei, iar salina din Cacica va fi amenajata.

Se va investi, de asemenea, in zonele de schi din localitatile Campulung Moldovenesc, Malini si Sucevita, iar in Lunca Dornelor va fi amenajat un complex de agrement.

In Valcea se vor face investitii in infrastructura de agrement a statiunilor Calimanesti-Caciulata si Voineasa, iar la Olanesti se va construi o baza de tratament si se va reabilita, totodata, infrastructura turistica din zona istorica a depresiunii Horezu.

Proiectele se incadreaza in cele patru subprograme nationale de investitii in turism, respectiv "Schi in Romania", "Dezvoltarea infrastructurii turistice in zona montana inalta", "Dezvoltarea echilibrata si integrata a statiunilor turistice balneoclimaterice" si "Dezvoltarea echilibrata si integrata a zonei turistice din Delta Dunarii si a statiunilor turistice de pe litoralul Marii Negre".

Sumele de la bugetul de stat se aloca in completarea surselor proprii ale autoritatilor publice locale.

Autoritatile publice locale sunt cele care organizeaza achizitiile publice necesare derularii investitiilor si raspund de utilizarea sumelor primite pentru implementarea respectivelor proiecte. 

ANCOM impune DIGI noi obligații: Există riscul să abuzeze de puterea sa de piață
ANCOM impune DIGI noi obligații: Există riscul să abuzeze de puterea sa de piață
Digi România a fost identificată de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) drept compania cu poziție dominantă în peste 6.200 de localități din...
Primele detalii despre fabrica sud-coreeană de armament care va fi construită în România. Când se va deschide și câți angajați va avea
Primele detalii despre fabrica sud-coreeană de armament care va fi construită în România. Când se va deschide și câți angajați va avea
Anul trecut, România a semnat un contract de aproape 1 miliard de dolari pentru furnizarea a peste 50 de obuziere și a 36 de vehicule de aprovizionare cu muniție. Firma sud-coreeană care...
#investiti, #obiective, #turism , #stiri Dorna

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0002

1 USD = 4.5625 RON

-0.0170
  1. Top 4 mașini care își păstrează valoarea. Rareori au nevoie de reparații
  2. Un actor celebru a achitat datorii de peste un milion de euro pentru vecinii săi din orașul natal. Spune că pe cei mai mulți nici nu îi cunoaște
  3. Un profesor de la Harvard anunță catastrofa pentru ”omul lui Trump”: Imperiul său se prăbușește
  4. Prețul primelor roșii românești apărute în piețe șochează cumpărătorii. „A fost un an greu. Plantele au avut de suferit, iar costurile s-au dublat”
  5. ”Oracolul” american a pariat corect pe prăbușirea cauzată de Trump: Gata să dea lovitura cu 334 de miliarde dolari
  6. Orașul din România în care un loc de parcare a ajuns să coste cât o garsonieră
  7. Isterie în lume, de frica crizei lui Trump: Oamenii cumpără masiv un produs, de 61 de miliarde dolari doar într-o țară
  8. Un om celebru din echipa lui Trump își dă cu pumnii în cap: Firma lui a pierdut 800 de miliarde de dolari VIDEO
  9. Trump și-a faultat prietenii de la investire: ”Gașca” președintelui american a pierdut 209 de miliarde dolari
  10. „Pericole” la CCR. De la judecători, la șoferi, toți angajații primesc sporuri de condiții vătămătoare. Câștiguri de zeci de mii de lei lunar