Dumitru Sechelariu, patron cu acte in regula al fabricii de hartie Letea

Vineri, 27 Octombrie 2006, ora 10:09
1808 citiri

Procesul de privatizare al fabricii de hartie Letea Bacau, singurul producator de hartie de ziar din sud-estul Europei, Societatea "Selena", s-a incheiat mai devreme cu aproape doi ani decat termenul prevazut in contractul incheiat, in mai 2003, cu Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS), in prezent Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).Consortoiul format din firmele din S.C. "Selena" Bacau, societate controlata de fostul primar PSD al Bacaului Dumitru Sechelariu ,si "Spedition UMB"- Podu Turcului, apartinand omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, semnau atunci un acrod cu APAPS in vederea achizitioanarii pachetului de 97,02% din actiunile aceestei fabrici.

Cu 1,26 de milioane de dolari, Dumitru Sechelariu si Dorinel Umbrarescu achizitionau la vremea respectiva pachetul de actiuni scoase la vanzare de catre APAPS. In plus, in contractul de privatizare, erau prevazute investitii de 3,4 milioane de dolari in modernizarea tehnologiilor de fabricatie si 3,3 milioane de dolari pentru protectia mediului.

Fostul primar al Bacaului spune acum ca, desi aceste planuri de investitii erau esalonate pe o perioada de cinci ani, s-a reusit realizarea lor intr-un timp mult mai scurt, motiv pentru care a si fost posibila eliberarea certificatului de proprietate de catre actuala Autoritate de Valorificare a Activelor Statului (AVAS).

Mircea TIRNOVEANU

Amos News