Dorinel Umbrarescu, " blocat" de Fisc

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 11:50
3004 citiri
Dorinel Umbrarescu, " blocat" de Fisc

Conturile controversatului “rege al asfaltului“, Dorinel Umbrarescu, patronul firmei UMB Spedition, au fost blocate de catre Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala pentru neplata TVA in valoare de aproximativ 100 milioane de lei.

Ajuns la ananghie, acesta a declarat ca se gandeste chiar sa vanda firma pentru a-si putea achita darile catre stat

Patronul UMB Spedition recunoaste ca nu mai are acces la proprii bani, insa afirma ca are de primit peste 200 milioane de lei de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Suma reprezinta contravaloarea zecilor de facturi emise de firma lui Umbrarescu pentru reparatii, intretinere si deszapezire a peste o treime din drumu-rile nationale din tara. “Si regii asfaltului au probleme din cauza neplatii facturilor de catre CNADNR”, a declarat Umbrarescu.


UMB Spedition detine aproape o treime din contractele de reparatii, intretinere si deszapezire a drumurilor nationale din tara.

UMB Spedition are de reabilitat DN 12 Chichis-Toplita si  DN 15 Reghin-Toplita. Firma are autorizatie de constructie doar pentru DN 12. I s-a pus in vedere sa obtina autorizatia pentru DN 15. Cele doua reabilitari de drumuri nationale costa circa 200 milioane de euro.

Dorinel Umbrarescu detine si 18 contracte de intretinere multianuala a drumurilor nationale in valoare de alte zeci de milioane de euro”, au declarat surse avizate din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

Umbrarescu mai are de primit si 50 milioane de euro din constructia autostrazii Moara Vlasiei-Ploiesti. In total, UMB Spedition are de incasat, din contracte, peste 250 milioane de euro de la CNADNR.

#asfalt, #bani, #contracte, #dorinel, #rege, #umb, #umbrarescu , #stiri Dorinel Umbrarescu