Votca "Trump" ii da dureri de cap miliardarului american

Duminica, 17 Aprilie 2011, ora 23:26
1770 citiri

Miliardarul american Donald Trump a dat in judecata o companie israeliana care produce votca "Trump", folosindu-i numele fara a-si asigura in prealabil acordul sau, potrivit cotidianului Globes citat de Mediafax. 

Omul de afaceri, care detine dreptul de proprietate asupra marcii "Trump", a depus plangerea impotriva companiei H. Pixel International Trade la un tribunal din Tel Aviv.

Trump a aflat de produsul ce ii poarta numele de la o angajata care, dupa o vizita in Israel, i-a povestit ca a vazut reclame pentru votca respectiva ce includeau imaginea lui Donald Trump.

De asemenea, site-ul Trump Vodka utiliza poze ale acestuia si link-uri catre Trump Organization. Niciuna din aceste actiuni nu avea autorizatia miliardarului.

Compania ar fi cumparat licenta pentru Israel de la un producator de bauturi alcoolice din SUA.

Trump a argumentat in plangere ca, in 2010, compania americana a incetat productia sub brandul Trump pentru ca nu a reusit sa ajunga la o cantitate prestabilita.

Astfel, licenta companiei din SUA a fost revocata, iar un transfer catre Pixel nu a fost autorizat.

Plangerea depusa de Trump dezvaluie detalii interesante despre modul in care miliardarul autorizeaza folosirea numelui sau in scopuri comerciale.

Printre produse sub brandul Trump se regasesc linii vestimentare pentru barbati, Trump Vodka, Trump Tea, Trump Mineral Water, revista Trump, Trump Home Furniture, Trump Model Management, Trump Steaks si Trump Chocolate. 

#votca trump, #donald trump, #miliardar american, #proces , #stiri Donald Trump