Unde locuiesc cei mai bogati oameni ai planetei

Sambata, 13 Martie 2010, ora 23:27
8209 citiri
Unde locuiesc cei mai bogati oameni ai planetei

In ciuda averii sale de 47 mld de dolari, ocupantul locului 3 in topul  celor mai bogati oameni din lume, Warren Buffett, traieste in aceeasi casa gri cu 5 dormitoare, pe care a cumparat-o in 1958, cand costa 31,500 de dolari.

Locuinta lui Buffett este in totala concordanta cu filosofia sa de investitii. "Daca nu te simti confortabil sa detii un anumit lucru timp de 10 ani, atunci  nu are rost sa-l cumperi nici pentru 10 minute", spune miliardarul american.

Dar Buffett este o exceptie. Putini miliardari sunt la fel de chibzuiti. Chiar si in aceste vremuri dificile, modestia este un termen aproape absent in vocabularul super-bogatilor.

Michael Dell este opusul lui Buffett.
Desi pretinde ca duce o viata simpla, resedinta lui Dell din Texas construita in 1997 este numita de localnici  "Castelul" din causa peretilor inalti si a paznicilor care inconjoara terenul de 20 de acri.

Magnatul diamantelor Lev Leviev detine un conac extravagant in afara Londrei, pe care l-a cumparat cu 65 de milioane de dolari, la inceputul anului trecut.  Casa are usa blindata, o piscina placata cu aur si o sala de cinema. 

Pe cealalta parte a Atlanticului, seful Oracle, Larry Ellison, si-a construit o vila imperiala inspirata din arhitectura japoneza, care se intinde pe 23 de  acri.

Coasta de Vest gazduieste si casa de 6000 de metri patrati a lui Bill Gates.

Apartamentul lui Donald Trump se afla la ultimul etaj al cladirii care-i poarta numele (Trump Tower, din Manhattan) si este un monument construit din marmura si aur.

Iata casele unora dintre cei mai bogati oameni din lume:

Warren Buffett

Avere: $1.5 miliarde

Pozitia in topul Forbes: 655

Resedinta celui mai cunoscut taietor de diamante, Lev Leviev, este situata in nordul Londrei, pe o strada privata pe care mai locuiesc Ringo Star, fostul  baterist al grupului Beatles, si Maurice Gibb, fostul membru al formatiei Bee Gees.

Aceasta include un cinema si un club de noapte, iar usa de la intrare, in valoare de 50.000 de lire sterline, este blindata si cantareste jumatate de tona. .

Donald Trump

Avere: $2 miliarde

Pozitia in topul Forbes: 488

Este foarte probabil ca Trump sa fie miliardarul care face cel mai scurt drum de acasa, la birou. El locuieste in apartamentul situat la ultimul etaj al cladirii de birouri Trump Tower. Decorul camerelor este inspirat de palatul lui Ludovic al XIV-lea.

#avere, #bill, #bogati, #buffett, #gates, #jobs, #warren , #stiri Donald Trump