Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Trump a reusit sa impiedice realizarea celei mai mari tranzactii din istoria domeniului IT

Trump a reusit sa impiedice realizarea celei mai mari tranzactii din istoria domeniului IT


Broadcom Ltd a anuntat miercuri ca si-a retras oferta de 142 miliarde de dolari pentru achizitionarea producatorului de chipuri pentru smartphone-uri Qualcomm, la doua zile dupa ce presedintele Donald Trump a blocat preluarea Qualcomm de catre concurentul Broadcom, care are sediul la Singapore, din motive ce tin de securitate nationala, transmit Financial Times si Reuters.

Anterior, Qualcomm a respins ca insuficienta oferta de preluare lansata de Broadcom, in ceea ce ar fi fost cea mai mare tranzactie incheiata vreodata in sectorul tehnologiei.

Este pentru a cincea oara cand presedintele SUA blocheaza o operatiune de preluare in urma obiectiilor exprimate de Comisia pentru Investitii Straine in SUA (CFIUS), care analizeaza implicatiile asupra securitatii nationale care ar aparea in urma preluarii unor companii americane de catre firme straine.

Miercuri, Broadcom a confirmat ca isi va muta sediul din Singapore in SUA si va avea in 23 martie o Adunare speciala a actionarilor. Mutarea ar trebui sa ajute Broadcom sa faca mai usor achizitii in America de Nord, nemaifiind sub jurisdictia Comisiei pentru Investitii Straine in SUA.

Qualcomm, unul din primii producatori de chipuri pentru telefoane mobile, furnizeaza chipurile de modem utilizate de firme precum Apple, Samsung si LG pentru ca telefoanele lor sa se conecteze la retelele de date wireless. Daca va reusi sa preia Qualcom, Broadcom va deveni furnizorul principal de chipuri utilizate in cele aproximativ 1,5 miliarde de smartphone-uri care ar urma sa fie vandute la nivel mondial in acest an.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 6249 ori