O rusoaica a adus Canadei titlul de Miss Univers

Miercuri, 01 Iunie 2005, ora 11:13
1626 citiri

Miss Canada, Natalia Glebova, o bruneta cu ochi albastri in varsta de 23 de ani, a fost incoronata marti la Bangkok Miss Univers 2005, invingandu-si rivalele directe, toate proveninddin America Latina si Caraibe.

Sunt genul de persoana care vede jumatatea plina a paharului. Incerc intotdeauna sa-mi pastrez o privire pozitiva asupra vietii", s-a autocaracterizat succint noua detinatoare a titlului Miss Europa 2005, Miss Canada, Natalia Glebova. In varsta de 23 de ani, Glebova este originara din Rusia, insa a emigrat impreuna cu familia in Canada la 12 ani si a fost aleasa Miss Canada 2005 la 25 ianuarie dintre 49 de candidate.

Canadianca a mostenit coroana de la Jennifer Hawkins, din Australia, la capatul unei finale spectaculoase, organizata la Bangkok si retransmisa in peste 170 de tari. "Mi se pare ca totul s-a intamplat prea repede si ca este ireal", le-a declarat jurnalistilor noua Miss Univers, radioasa si cu respiratia taiata, agitand drapelul Canadei.

Glebova a fost aleasa de juriu dintre 81 de candidate din toata lumea, care s-au aflat in ultimele trei saptamani in Thailanda, tara care a profitat de acest eveniment urmarit de un miliard de telespectatori pentru a-si promova turismul dupa valurile seismice din decembrie anul trecut.

Miss Porto Rico, marea invinsa

Natalia Glebova, cotata cu sansa a doua potrivit siteurilor de pariuri on-line, a castigat concursul dominandu-le pe celelalte patru finaliste, toate din America Latina si Caraibe. Cele cinci concurente care au ajuns in finala au fost supuse unei serii de intrebari in ultima etapa a celei de-a 54-a editii a concursului Miss Univers 2005. Pe locul al doilea s-a clasat Miss Porto Rico, Cynthia Olavarria, urmata de Miss Republica Dominicana, Renata Sone, Miss Mexic, Laura Elizondo, si Miss Venezuela, Monica Spear. Dupa ceremonia de incoronare, noua Miss Univers a pozat intr-o sedinta foto imbracata intr-o rochie lunga alba alaturi de prim-ministrul Thaksin Shinawatra si de alti oficiali thailandezi. Cei 12 jurati au acordat, de asemenea, trei mentiuni speciale: pentru cel mai bun costum national, obtinuta de Miss Thailanda, Chananporn Rosjan, pentru fotogenie - castigata de Miss Filipine, Gionna Cabrera, si pentru popularitate - obtinuta de Miss Virgin Islands, Tricia Homer. Concursul este patronat de canalul american NBC, care l-a transmis in direct in Statele Unite la o ora de maxima audienta luni seara, din cauza decalajului orar, si de miliardarul american Donald Trump.

Frunza de Artar intra in elita

De la crearea concursului Miss Univers, Statele Unite au castigat cele mai multe titluri, urmate de Porto Rico si Venezuela (cate patru) si Suedia (trei). Filipine, India si Thailanda au castigat de cate doua ori. Prin victoria lui Natalia Glebova, Canada reuseste si ea sa-si adjudece cel de-al doilea titlu de Miss Univers, precedenta detinatoare fiind Karen Dianne Baldwin, care a cucerit titlul in 1982, in timp ce cu un an inainte o alta compatrioata a sa, Dominique Dufour, s-a clasat pe locul doi in finala.

Realitatea Romaneasca

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...