Ruleta ruseasca la Washington: Demiterea sefului FBI de catre Donald Trump socheaza opinia publica

Miercuri, 10 Mai 2017, ora 10:05
4008 citiri
Ruleta ruseasca la Washington: Demiterea sefului FBI de catre Donald Trump socheaza opinia publica
Foto: Wikimedia

Vestea demiterii directorului FBI, James Comey, de catre presedintele Donald Trump a starnit o adevarata furtuna de comentarii pe retelele de socializare, printre cei care critica gestul presedintelui american numarandu-se pana si fostul spion Edward Snowden, o tinta lui Comey.

Snowden, un personaj urmarit pentru ca a dat in vileag practicile de spionaj ale NSA asupra liderilor politici din unele state aliate, crede ca Trump a luat in acest caz o decizie gresita, chiar daca Comey a fost unul dintre cei care l-au vanat cu inversunare, relateaza CNBC.

"Directorul FBI a cautat ani la rand sa ma bage in puscarie pentru activitatile mele politice. Daca eu ma pot opune demiterii lui, la fel poti si tu", a postat spionul refugiat in Rusia pe contul sau de Twitter.

Momentul demiterii directorului FBI coincide cu un scandal imens declansat la Washington, in care CIA si Biroul Federal de Investigatii au ajuns la concluzia ca exista unele indicii clare privind amestecul Moscovei in alegerile prezidentiale de anul trecut cu intentia de a-l favoriza pe Donald Trump.

Unul dintre personajele cheie din scandal, banuit a fi servit drept parghie pentru interesele Kremlinului, Michael Flynn, consilier prezidential pentru securitate nationala al lui Donald Trump timp de cateva saptamani, a fost tras pe linie moarta si protejat de actuala administratie de la Casa Alba, lucru care a starnit furia opozantilor din tabara democrata.

Acum, demiterea directorului FBI, o institutie care verifica implicarea Rusiei in alegerile prezidentiale din SUA, starneste un nou val de critici la adresa lui Donald Trump, de aceasta data alaturandu-se si reprezentanti ai republicanilor, dupa cum arata revista Quartz.

"Casa Alba l-a acoperit deja pe Michael Flynn, refuzand sa puna la dispozitia Congresului macar un singur document despre activitatea acestuia, iar acum presedintele a concediat singura persoana independenta care facea efectiv ceva pentru a-l investiga pe Trump si campania lui", reclama Elijah Cumming, unul dintre democratii din Legislativul american.

John McCauin, un fost candidat republican la Casa Alba, pare si el cuprins de indoieli in ceea ce priveste motivele lui Trump de a se debarasa de Comey.

"Inlaturarea directorului Comey nu face decat sa confirme nevoia infiintarii unei comisii care sa investigheze amestecul Rusiei in alegerile prezidentiale din 2016", considera senatorul republican.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#donald trump, #alegeri prezidentiale SUA, #investigatii alegeri prezidentiale SUA, #demitere director FBI , #Cariera