Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Roubini: Nu vad nicio bula economica la orizont, dar Trump reprezinta un mare pericol

Roubini: Nu vad nicio bula economica la orizont, dar Trump reprezinta un mare pericol


Economistul Nouriel Roubini sustine ca nu se intrevede deocamdata nicio bula economica la orizont, in ciuda unei efervescente cauzate de injectiile monetare ale Rezervei Federale americane, insa castigarea alegerilor prezidentiale din SUA de catre Donald Trump reprezinta un risc major pentru stabilitatea economiei globale.

"Nu se zareste nicio bula economica, dar exista o efervescenta nejustificata din cauza ca economia avanseaza cu abia 2%, cresterea veniturilor se reduce, iar rata pret/castig se plaseaza sub media istorica", a explicat Dr.Doom, in cadrul emisiunii Closing Bell a postului americanCNBC.

Active precum actiunile private si publice, imobiliare, credite si titlurile de stat evolueaza la un pret nejustificat de mare a apreciat economistul cunoscut si sub numele de Dr.Doom.

Descriindu-se ca un observator capabil sa identifice riscurile ascunse, Roubini a apreciat ca cel mai mare pericol din acest moment il prezinta candidatura lui Donald Trump la presedintia SUA, prin prisma incertitudinilor economice si geopolitice pe care le prezinta.

In acelasi timp, Roubini nu crede ca Rezerva Federala va interveni pentru a creste dobanda de referinta pe piata americana luna aceasta, dar cel mai probabil o va face pana la urma in luna decembrie.

"Nu au niciun motiv sa faca acest lucru acum. Economia insa furnizeaza date amestecate. In plus, nimeni nu vrea sa tulbure pietele inainte de alegerile prezidentiale", considera Nouriel Roubini.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 5394 ori