Inaltul Comisar pentru Drepturile Omului: Trump va fi periculos, daca ajunge presedinte

Joi, 13 Octombrie 2016, ora 20:02
2470 citiri
Inaltul Comisar pentru Drepturile Omului: Trump va fi periculos, daca ajunge presedinte
Foto: Flickr/Michael Vadon

Alegerea lui Donald Trump in functia de presedinte al Statelor Unite le da fiori chiar si inaltilor oficiali ONU, care vad in candidatul republican un adevarat pericol pentru drepturile omului.

"Daca Donald Trump va fi ales, pe baza a ceea ce a afirmat deja, cred fara niciun dubiu ca va fi periculos, dintr-o perspectiva internationala", a comentat Inaltul Comisar pentru Drepturile Omului, Zeid Ra'ad Al-Hussein, citat de agentia Arab News.

Zeid, care este si un membru al familiei regale din Iordania, s-a aratat alarmat de declaratiile candidatului la sefia Statelor Unite referitoare la tortura si comunitatile vulnerabile, catalogandu-le ca "nefondate si suparatoare".

Comentariul sau ar putea starni agitatie in randul diplomatilor ONU, care deja se intreaba daca printul iordanian nu si-a depasit atributiile dupa ce, inaintea lui Trump, Zeid Ra'ad Al-Hussein a criticat si comportamentele nationaliste si xenofobe ale unor lideri europeni.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vitaly Churkin, a iesit la ramapa pentru a-i atrage atentatia Inaltului Comisar ca nu ar trebuie sa critice sefii de stat si de guverne pentru politica lor.

"Aceasta nu este treaba sa. Ar trebui sa fie mult mai concentrat pe probleme specifice", a punctat Churkin.

In replica, Zeid s-a aparat mentionand ca remarca sa a fost cauzata doar de declaratiile lui Donald Trump privind justificarea torturii ca metoda de interogarea a suspectilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#donald trump, #drepturile omului, #onu, #alegeri prezidentiale SUA , #Cariera