Efectul Donald Trump: Canada s-ar putea trezi coplesita de refugiati din... Statele Unite!

Joi, 03 Martie 2016, ora 09:35
8407 citiri
Efectul Donald Trump: Canada s-ar putea trezi coplesita de refugiati din... Statele Unite!
Foto: Flickr/Gage Skidmore

Continentul nord-american ar putea fi afectat in curand de o criza a refugiatilor. Nu, nu este vorba de persoane care fug din calea razboaielor civile din Orientul Mijlociu sau Africa de Nord, ci de americani care vor vrea sa se mute in Canada, daca Donald Trump ajunge presedintele SUA.

Inca nu sunt cozi la granita dar, numarul cautarilor pe Google privind procedura de mutare in Canada a crescut cu peste 1000% in doar cateva ore, dupa ce Trump a fost desemnat castigator al republicanilor in 7 din 11 state, conform publicatiei Quartz.

Super-martea neagra

Un prim barometru al modului in care vor decurge alegerile prezidentiale il reprezinta Super-Martea alegerilor preliminare, zi in care pretendentii din cele doua tabere isi disputa votul electorilor din 11 state americane.

Victoria inregistrata de Donald Trump in 7 din cele 11 state a incins conexiunile de internet din Statele Unite, o parte din alegatorii dezamagiti cautand rapid o varianta de a se muta in Canada.

Variatiunile de cautare cu tema "Cum pot sa ma mut in Canada" au atins la un anumit punct o crestere de 1.500%, rezultatele crescand de fiecare data cand o noua victorie a mogulului media era anuntata intr-unul dintre cele 7 state.

Brian Ries, unul dintre internautii care au urmarit fenomenul groazei raspandite printre alegatorii americani a si postat pe contul sau de Twitter o parte din statisticile inregistrate de motorul de cautare Google.

Foto: Twitter/Brian Ries

Teama americanilor a coincis si cu un moment in care site-ul guvernului canadian dedicat procedurilor de emigrare in aceasta tara a fost afectat de unele probleme tehnice, dand nastere unor speculatii privind un numar imens de accesari ale sistemului de catre americani.

I-a mai speriat si Bush

Interesul brusc al americanilor pentru Canada nu este singular in perioada campaniilor prezidentiale. Acelasi fenomen s-a inregistrat si inaintea alegerii lui George W. Bush pentru al doilea mandat in fruntea Statelor Unite.

Chiar daca multe dintre aceste cautari nu presupun si mutarea americanilor care le-au efectuat in Canada, statisticile oficiale prezentate de autoritatile de la Ottawa arata ca unii cetateni din SUA isi duc totusi planul la bun sfarsit.

Din 2002 pana in 2008, numarul americanilor care au decis sa se mute definitiv in Canada a crescut constant de la 5.000 de persoane anual pana la 10.100. Odata cu venirea la Casa Alba a lui Barrack Obama, cifra a scazut pana la aproximativ 8.000 de persoane pe an.

M.J.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri prezidentiale SUA, #donald trump, #emigrare SUA Canada, #refugiati Canada , #Cariera