Trump se lauda ca aduce banii Apple in tara: Cook mi-a promis ca face in SUA trei fabrici mari, mari de tot

Miercuri, 26 Iulie 2017, ora 06:30
3354 citiri
Trump se lauda ca aduce banii Apple in tara: Cook mi-a promis ca face in SUA trei fabrici mari, mari de tot
Foto: Wikimedia

Presedintele american spune ca a reusit sa faca un pas important in a-i convinge pe gigantii IT sa-si aduca averile de peste hotare inapoi in SUA.

Intr-un interviu acordat Wall Street Journal, Trump sustine ca, in urma unei conversatii telefonice cu Tim Cook, a obtinut promisiunea acestui ca Apple va investi in trei noi fabrici pe teritoriul Statelor Unite, relateaza BBC.

"Am vorbit cu Cook si mi-a promis trei fabrici Apple mari, mari de tot", a precizat Trump in cadrul interviului.

Pentru moment, conducerea executiva a companiei a refuzat sa comenteze subiectul, dar Trump insista ca promisiunea a venit in urma unor discutii legate de reforma fiscala propusa de administratia sa, printre masuri numarandu-se si garantia unei amnistii fiscale pentru firmele care repartriaza profiturile tinute in conturi din afara granitelor.

Ideea a fost lansata de Trump inca din timpul campaniei prezidentiale, iar in momentul investirii sale la Casa Alba Trump anunta ca va face tot ce se poate pentru a convinge conducerea Apple sa isi fabrice produsele in SUA.

"O sa convingem Apple sa isi fabrice computerele si celelalte chestii in tara asta, nu in alta parte", anunta Donald Trump in luna ianuarie a acestui an.

Apple are linia principala de productie in China, dar foloseste si componente produse in Statele Unite, iar designerii si dezvoltatorii de programe sunt recrutati din randul rezidentilor americani.

De asemenea, cateva produse destinate consumatorilor interni sunt fabricate in SUA. Foxconn, unul dintre marii furnizori ai Apple, a anuntat ca intentioneaza a investeasca 10 miliarde de dolari intr-o fabrica de display-uri amplasata in SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#donald trump, #apple, #fabrici Apple SUA, #amnistie fiscala , #Avere