Turistii au inceput sa ocoleasca America dupa investirea lui Trump. Mai putin rusii, care dau navala

Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 17:59
8712 citiri
Turistii au inceput sa ocoleasca America dupa investirea lui Trump. Mai putin rusii, care dau navala
Foto: USAirlines.info

Alegerea lui Donald Trump in functia de presedinte al Statelor Unite nu a generat doar tensiuni politice la nivel global, ci si un dezinteres tot mai mare al turistilor fata de ofertele venite din SUA.

O evaluare facuta de Hopper, o agentie de turism online, demonstreaza ca vizitatorii din cel putin 94 de tari incep sa dea inapoi in fata atractiilor turistice din Statele Unite, informeaza Quartz.

Numarul pasagerilor straini care sosesc pe aeroporturile americane a scazut cu pana la 17% in primele saptamani ale anului, sustin analistii Hopper. Momentul a coincis cu pregatirile pentru investirea noului presedinte american, dar si cu ordinul prin care Trump le-a interzis intrarea in tara cetatenilor din sapte state musulmane.

In 2016, fluctuatia numarului pasagerilor internationali a fost de doar 1,8%, ceea ce arata ca scaderea inregistra in prezent iese din tipare.

Cautarile de bilete pentru curse aeriene spre o anumita tara reprezinta un element care denota interesul vizitatorilor pentru respectiva destinatie si ajuta la emiterea prognozelor pe teremen scurt in industria turistica.

Pana la inregistrarea scaderii numarului de vizitatori din hoteluri, restaurante si alte obiective turistice deschise publicului larg se inregistreaza, de regula, o scadere a interesului manifestat fata de rezervarile online de bilete de avion, arata evaluarea Hopper.

Turismul international este evaluat sub forma de servicii in cadrul exporturilor unei tari, o scadere semnificativa a vizitatorilor avand impact direct in deficitul comercial al acesteia, ceea ce este exact opusul politicii pe care administratia Trump incearca sa o puna in practica.

Conform analizei Hopper, San Francisco a fost cel mai afectat oras din punct de vedere turistic, interesul calatorilor scazand cu aproximativ 33% in cele 3 saptamani trecute de la instaurarea lui Trump la Casa Alba.

Alte sapte metropole mari din SUA au inregistrat o scadere cu 20% a interesului potentialilor turisti pentru a le vizita.

In acelasi timp, raportul arata ca numarul de cautari pentru zboruri Rusia-SUA a crescut cu 88% dupa instalarea lui Donald Trump in functie.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#turism SUA, #politica administratie Trump, #interdictii calatorie SUA, #deficit comercial SUA , #Afaceri