Retorica lui Trump, sperietoarea turistilor. Industria de profil din SUA risca sa piarda 3 miliarde de dolari

Marti, 28 Martie 2017, ora 17:38
4440 citiri
Retorica lui Trump, sperietoarea turistilor. Industria de profil din SUA risca sa piarda 3 miliarde de dolari
Foto: Pinterest/Vedicsoft

Restrictiile de intrare pe teritoriul Statelor Unite si discursul presedintelui Trump indreptat impotriva anumitor grupuri etnice ar putea avea un efect dureros pentru industria de turism americana.

Reprezentantii asociatiilor profesionale de turism din SUA reclama faptul ca "efectul Trump" ar putea costa industria locala aproximativ 3 miliarde de dolari, pe masura ce vizitatorii din Brazilia, Mexic, China, Argentina, Columbia si Africa de Sud se vor rari, anunta Daily Sabah.

Interdictiile dictate de Donald Trump au generat o scadere cu 6,55 a cererilor de bilete de avion pe rutele care duc spre SUA, chiar daca ulterior blocada impusa de presedintele american a fost ridicata.

Pentru operatorii din turism si transport insa, vremurile negre nu par sa fi luat sfarsit, retorica presedintelui SUA fiind in continuare o sperietoare pentru turisti.

"Domnule presedinte, va rugam, comunicati lumii ca, in timp ce suntem decisi sa inchidem usa terorismului, suntem in continuare deschisi spre afaceri.

Lipsa de consecventa in comunicare poate naste confuzii, asa ca ar fi bine sa colaboram pentru a informa vecinii si prietenii nostri nu doar cine nu este bine primit aici, ci si cine este invitat sa revina", au solicitat reprezentantii US Travel Association, speriati de aciditatea mesajelor prezidentiale.

Verificrea suplimentara a vizelor de calatorie pe aeroporturile americane ar putea reduce numarul calatorilor intrati in SUA cu aproape 5 milioane anual, se arata intr-o estimare Bloomberg.

Industria de turism din SUA intretine 15 milioane de angajati si genereaza venituri de aproximativ 250 de miliarde de dolari. Conform unui calcul facut de expertii consultati de revista Mother Jones, criza in turismul american ar putea genera pierderi de aproximativ 3 miliarde de dolari.

Nu este prima data cand SUA se confrunta cu un declin rapid al numarului de vizitatori, US Travel Association folosind termenul de "deceniul pierdut" atunci cand se refera la perioada 2001-2010, inscrisa intre reperele atentatului de la World Trade Center si criza financiara globala.

Strategii de piata de la Trade Economics LLC au avansat si ei un declin al vizitatorilor de 4,3 milioane, metropole precum New York, Los Angeles sau Miami urmand sa fie afectate direct de diminuarea valului de turisti straini.

"Interdictiile de calatorie inca nu au apucat sa isi faca efectul, din punct de vedere material, dar observam alte consecinte ca urmare a preluarii mesajului ca SUA nu mai este o piata deschisa afacerilor", explica si David Scowsill, presedintele Consiliului Mondial pentru Turism si Calatorii.

Anul acesta, contributia sectorului la PIB ar urma sa se reduca la 2,3%, dupa ce in 2016 a avut o influenta de 2,8%.

Dezastrul ar fi mai mare, daca apreciarea dolarului nu ar reusi sa-i scoata pe americani in vacante mai ieftine peste hotare, destinatiile preferate de acestia fiind Mexic si insulele din Caraibe.

Sectorul turistic si de calatorii din Statele Unite este cel mai solid din lume, cu o cifra de afaceri anuala de 1.500 de miliarde de dolari, ceea ce reprezinta 20% din industria globala de profil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#turism SUA, #interdictii calatorie SUA, #politica Donald Trump, #industria turism , #Afaceri