Companiile americane nu mai stiu care sunt regulile jocului de cand a venit Trump la putere

Marti, 30 Mai 2017, ora 04:12
4195 citiri
Companiile americane nu mai stiu care sunt regulile jocului de cand a venit Trump la putere
Foto: Takepart.com

Confuzia semanata de politicile comerciale ale administratiei Trump ii face pe corporatistii americani sa-si piarda reperele dupa care s-au ghidat pana acum.

Alan G. Hassenfeld, mostenitor al familiei care a fondat Hasbro in urma cu aproape 100 de ani, explica: "Ne-am gandit ca, daca ai o afacere azi, ar trebui sa stii si care sunt regulile jocului", mentioneaza Reuters.

Hassenfeld inca mai detine o buna parte din afacerea familiei, compania producatoare de jucarii inregistrand o crestere a valorii de piata de 34% in acest an. Cu toate acestea, mostenitorul afacerii se plange de politica confuza a Casei Albe.

"Pentru moment nu stim care sunt regulile Americii. Se schimba constant. Nu stim daca suntem prieteni cu Mexicul sau cu Canada, daca avem o relatie speciala cu China sau cu Rusia", a comentat mostenitorul Hasbro, facand referire la amenintarea actualului presedinte de a renegocia acordul NAFTA cu Mexic si Canada.

Din punctul sau de vedere, implementarea noilor politici si masuri de reforma ale administratiei Trump nu au facut decat sa semene confuzie in randul populatiei si investitorilor, in vreme ce Congresul s-a blocat in analiza modificarilor pe care Casa Alba le propune.

In ceea ce priveste promisiunea lui Trump de creare a noi locuri de munca in SUA, Alan Hassenfeld are inca dubiile sale. "Chiar daca va reusi acest lucru, toti am invatat sa ne adaptam la automatizare, toti investim in inovatie".

#politici comerciale SUA, #acord NAFTA, #donald trump, #investitori SUA , #Afaceri