Celebritati care nu au reusit si in afaceri

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 18:54
3620 citiri
Celebritati care nu au reusit si in afaceri

Exista staruri de talie mondiala care au reusit si in domeniul lor, dar si in afaceri. Cum era de asteptat, exista si reversul medaliei: celebritati care au crezut ca investesc cu cap, dar au facut exact pe dos.

Business Insider a alcatuit un top al celor mai mari "rateuri" pe care vedetele le-au dat in scurta "viata" de antreprenor.

"Kard" Kardashian

Surorile Kardashian iubesc sa-si puna "K-ul" lor pe orice, asa ca un "Kard" pentru adolescenti a fost creat in 2010. Ridicole au fost insa taxele de emitere, cuprinse intre 60 si 100 de dolari si comisioanele de 2 dolari. Cardurile au fost retrase la mai putin de o luna de la lansare.

Kim Basinger a crezut ca Georgia ar putea fi Las Vegas din Sud. In 1989, Kim a incercat sa transforme un un mic oras de 400 de persoane intr-unul turistic, cumparandu-l pentru 20 milioane de dolari. A incercat sa deschida cinematografe si sa lanseze un festival de film la Sundance. Dupa doi ani, actrita si investitorii ei au vandut orasul pentru 1 milion de dolari.

Friptura Donald Trump

Donald Trump este un om de afaceri destul de ingenios, care a facut milioane de dolari. In 2007, a decis sa se alieze cu Sharper Image si sa scoata pe piata fripturi sigilate individual, inghetate si ambalate in gheata uscata. Idea a murit si Sharper Image nu mai vinde acea carne.

Shaquille O'Neal a preluat o idee obosita si a ucis-o. In 1994, compania de jocuri video Electronics Arts (EA) a lansat un nou joc cu batai, cu Shaquille O'Neal. Numele jocului era Shaq Fu. Personajul principal ratacea intr-o alta dimensiune si trebuia sa invinga o mumie care rapise un baietel. Jocul a fost considerat unul dintre cele mai proaste din toate timpurile.

Planet Hollywood - in deriva

Marile staruri, de la Arnold Schwarzenegger la Sylvester Stallone sau Demi Moore s-au bagat in afacerea cu restaurante Planet Hollywood si au regretat pe masura ce aceasta a inceput sa se clatine. Planeta Hollywood inca exista, dar aproape 70 de locatii au fost inchise dupa ce starurile au declarat falimentul in 1999.

Supermodelele nu i-au putut impresiona pe oameni cu o noua cafea. "The Fashion Cafe" a fost deschis in 1995 in Rockefeller Center. Even Christy Turlington, Claudia Schiffer, Elle McPherson si Naomi Campbell nu au putut salva acest restaurant. Desi atmosfera era unica si distractiva, localul a fost inchis dupa trei ani.

Televiziunea Oprah

Oprah Winfrey a avut cel mai popular talk show din toate timpurile, pana cand l-a ruinat cu propriul canal. Acestea sunt cele mai impresionante dezastre: 685.000 de telespectatori lipsa in prima saptamana si 57 de milioane de dolari in minus la OWN, in 2010.

Vedetele au esuat si cu restaurantele. In 1994, Steven Spielberg a deschis restaurantul "Dive!" in Century City, California. Restaurantul avea sloganul "Deep. See. Experience." si a fost inchis dupa cinci ani. Jennifer Lopez a deschis restaurantul "Madres", care a fost inchis in 2008. Restaurantul lui Britney Spears, "Nyla" (in New York) a incalcat normele de sanatate si a rezistat doar sase luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vedete, #celebritati, #planet hollywood, #kardashian, #sylvester stallone, #actori , #Afaceri