Strauss Kahn a iesit din inchisoare. Vezi unde va sta

Sambata, 21 Mai 2011, ora 00:25
1434 citiri
Strauss Kahn a iesit din inchisoare. Vezi unde va sta

Un judecator a ordonat, vineri, transferarea lui Dominique Strauss-Kahn din inchisoarea Rikers Island (New York) in arest la domiciliu, intr-o locuinta temporara din sudul Manhattan, informeaza Mediafax.

Dominique Strauss-Kahn a iesit din inchisoare "in aceasta seara", dupa ora 21.00 GMT (24.00 ora Romaniei), a afirmat garantul sau judiciar.

Judecatorul precizeaza ca acesta a fost consemnat la domiciliu "in sudul Manhattan, in apropiere de Ground Zero", zona in care se aflau turnurile gemene distruse in atentatele din 11 septembrie.

Potrivit presei locale, fostul director general al Fondului Monetar International va locui intr-un apartament al companiei de supraveghere Stroz Friedberg, care va asigura supravegherea sa la domiciliu. 

Intr-o prima faza, judecatorul a primit si validat cautiunea de un milion de dolari si garantia de cinci milioane de dolari ceruta, dar un purtator de cuvant al tribunalului din New York a explicat ca trebuie indeplinite si alte conditii, la sase zile de la arestarea lui Dominique Strauss-Kahn, la bordul unui avion care se pregatea sa decoleze catre Paris. 

Fostul director al FMI si sotia acestuia, Anne Sinclair, nu au gasit, vineri dupa-amiaza, un apartament in Manhattan, potrivit site-ului de Internet al New York Post.

Potrivit tabloidului, Anne Sinclair a inchiriat un apartament in Bristol Plaza, in Manhattan, dar administratia acestui imobil prestigios de pe strada 65 a anulat tranzactia cand a aflat ca se va muta Strauss-Kahn.

Dar pentru William Taylor, unul dintre avocatii lui Strauss-Kahn, "motivul pentru care planurile sale au fost schimbate este ca presa a invadat primul loc" ales. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acuzatii sef fmi, #dominique strauss kahn, #locuinta temporara strauss kahn, #sef fmi, #strauss kahn eliberat cautiune , #stiri Dominique Strauss-Kahn