Puterea de a abuza: de la Dominique Strauss-Kahn, la Nixon

Vineri, 20 Mai 2011, ora 12:06
1448 citiri
Puterea de a abuza: de la Dominique Strauss-Kahn, la Nixon

Dominique Strauss-Kahn, fostul sef al Fondului Monetar International si un eventual candidat cu mari sanse la postul de presedinte al Frantei, a fost inculpat oficial pentru agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare de persoana, dupa ce a fost denuntat de o camerista a Hotelului Sofitel din New York. Chiar daca este eliberat pe cautiune, Strauss-Kahn poate fi inclus in "clubul" de lideri care au exagerat, de-a lungul timpului, recurgand la abuz de putere. 

“Instalatorii” presedintelui Richard Nixon

In anii ’70 stafful presedintelui american Richard Nixon a format o unitate secreta, numita “White House Plumbers” care avea sarcina de a-l discredita pe Daniel Ellseberg, pentru blocarea unei scurgeri de informatii cu privire la operatiunile militare desfasurate in Vietnam, renumitele “Pentagon Papers”.

Chiar daca Presedintele a negat vreo legatura cu aceasta unitate, cercetarile au aratat ca era implicat in musamalizarea operatiunilor.

Pe 8 august 1974, Nixon si-a dat demisia, devenind singurul presedinte american care a facut acest gest, informeaza publicatia Time.

Silvio Berlusconi si petrecerile “bunga bunga”

In 2010, Berlusconi a fost acuzat pentru abuzuri sexuale asupra unei minore si folosirea pozitiei sale politice pentru a-si acoperi faptele din cadrul petrecerile “bunga bunga” de la vila personala din Milano.

Aceasta nu era prima data cand Berlusconi a fost acuzat de legaturi cu femei mai tinere, sotia sa divortand de el in 2009 pentru fapte asemanatoare.

Nepotismul lui Gaddafi

Liderul libian Muammar Gaffadi s-a asigurat ca intreaga sa familie se afla in pozitiide putere, in cei 42 de ani petrecuti la conducerea tarii.

Detalii despre abuzurile si opresiunile realizate de copiii sai au fost dezvaluite in acest an de catre Wikileaks.

Cel mai in varsta fiu al sau avea o influenta puternica asupra telecomunicatiilor din Libia, in timp ce un alt fiu, Muatassim era consilier pe Securitate Nationala.

Tot fiii lui erau oameni cu greutate in industria navala, in armata si exporturi.

Kim Jong Il si concubinele sale

Liderul democrat din Coreea de Nord s-a folosit de puterea sa pentru a forta diferite femei sa devina concubinele sale.

Kim era cunoscut pentru faptul ca detasa comando-uri militare in Sud pentru a rapi femei, inclusiv artiste cunoscute, pe care le transforma apoi in concubine personale.

Mita in cadrul departamentului de Securitate Alimentara, din China

Zheng Xiaou, fost sef la Administratia Alimentara si Farmaceutica din China, accepta mita de la firme care voiau sa isi inregistreze produsele ilegale.

Aceste mite au dus la lansarea pe piata a unor medicamente si mancaruri care au cauzat un numar semnificativ de decese in randul poporului Chinez.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#abuz de putere, #agresiune sexuala strauss-kahn, #dominique strauss kahn, #gaddafi, #richard nixon, #silvio berlusconi bunga bunga , #stiri Dominique Strauss-Kahn