Noul sef FMI: Lagarde sau Carstens

Marti, 14 Iunie 2011, ora 12:47
1509 citiri
Noul sef FMI: Lagarde sau Carstens

FMI isi va alege noul director dintre Christine Lagarde, ministrul francez de finante, si Augustin Carstens, guvernatorul Bancii Mexicului, conform NewsIn.

Functia a devenit vacanta dupa ce fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a demisionat, pe fondul acuzatiilor de agresiune sexuala si tentativa de viol. El neaga acuzatiile.

Conducerea Fondului urmeaza sa incheie procesul de selectie pana in 30 iunie.

"Consiliul Director ii va intalni pe candidati la Washington DC si, dupa aceea, se va reuni pentru a discuta punctele forte ale candidatilor si a face o alegere", a precizat FMI.

Lagarde este considerata de multi drept favorita. Ea este sustinuta de Uniunea Europeana, iar in ultimele zile a obtinut si sprijinul Egiptului, Indoneziei si Emiratelor Arabe Unite.

Pe de alta parte, Carstens se bucura de sustinerea tarilor din America Latina. Cu toate acestea, el admite ca rivala sa are avantajul. "Nu ma pacalesc singur. Este ca inceperea unui meci de fotbal cu scorul 5-0", a declarat luni Carstens la Institutul Peterson pentru Economie Internationala.

Candidatul mexican a avertizat, insa, ca desemnarea unui candidat european ar putea duce la un conflict de interese, tinand cont de criza cu care se confrunta tarile din UE. "Am putea avea o situatie in care cei creditati domina institutia", a subliniat el.
In cursa pentru conducerea FMI s-a aflat si guvernatorul Bancii Israelului, Stanley Fischer, care s-a inscris sambata. Fischer a fost exclus, insa, pentru ca varsta limita este de 65 de ani, iar israelianul are 67 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sef fmi, #Dominique Strauss-Kahn viol, #Dominique Strauss-Kahn, #christine lagarde , #stiri Dominique Strauss-Kahn