Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI: Criza din SUA va afecta atat tarile dezvoltate cat si economiile emergente si va dura ceva timp

FMI: Criza din SUA va afecta atat tarile dezvoltate cat si economiile emergente si va dura ceva timp

Diminuarea cresterii economice in Statele Unite ale Americii va fi semnificativa si va dura ceva timp, a declarat directorul Fondului Monetar International (FMI), la inceputul unei vizite de trei zile in India, informeaza Reuters.

Reducerea cresterii economice din SUA i-a ingrijorat pe investitori, existand speculatii potrivit carora aceasta s-ar extinde si asupra economiei din in zona euro.

Directorul administrativ al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a afirmat ca decuplarea economiilor emergente de evolutia statelor dezvoltate este o "idee inselatoare".

"Reducerea cresterii economice din SUA va afecta atat tarile dezvoltate cat si economiile emergente, si va dura ceva timp", a spus acesta.

"Decuplarea este o idee foarte ciudata si foarte inselatoare. Conexiunile dintre sectorul financiar si cel real, dintre pietele dezvoltate si pietele emergente, sunt mult mai complexe decat erau initial".

Luna trecuta, FMI si-a redus estimarile privind cresterea economica globala in 2008, pe fondul unei continuari a crizei creditelor, avertizand ca activitatile economice s-ar putea reduce si mai mult.

Conform News In, FMI si-a reduse estimarile de crestere economica globala la 4,1% de la 4,4%, reflectand o incetinire economica de la 4,9% cat inregistrase anul trecut.

Fondul a afirmat ca principalul risc la nivel global in reprezinta turbulentele de pe pietele financiare, ce vor reduce in continuare cererea in cadrul economiilor dezvoltate si se vor rasfrange asupra economiilor emergente si tarilor in curs de dezvoltare.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1182 ori