Dominique Strauss-Kahn, victima unui complot?

Luni, 04 Iulie 2011, ora 17:24
1737 citiri
Dominique Strauss-Kahn, victima unui complot?

Fostul sef al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, ar putea fi victima unui complot, sustin apropiatii acestuia care acuza posibile "legatur politice" in acest caz si chiar un "atentat" impotriva fostului lider FMI, anunta Mediafax.

Deputatul socialist François Loncle a evocat ipoteza "legaturilor" intre grupul Accor - proprietarul francez al hotelul Sofitel din New York, unde Dominique Strauss-Kahn a fost acuzat ca a agresat sexual o camerista la 14 mai - si "probabil unele birouri franceze", inainte sau dupa acest caz.

"Nu este clar totul in comportamentul sefilor de la Sofitel si ai grupului Accor", a declarat el pentru postul de radio France Info.

"Cred ca este ceva ce s-a intamplat intre Paris si New York".

El a explicat pentru AFP ca vrea raspunsuri clare la intrebari.

"Caror persoane de la Paris le-au telefonat oamenii de la Sofitel? Directorului serviciilor de Informatii generale (serviciile de informatii interne)? La ce ora au telefonat ei in aceasta faimoasa noapte?".

Un alt apropiat al fostului director al FMI, Michele Sabban, a vorbit despre "un atentat politic" pentru postul de radio RCJ.

Vorbind despre "o manipulare", ea s-a intrebat despre rolul hotelului Sofitel, evocand si "comisariatul de politie din New York, care a fost decorat (...) cu Legiunea de onoare de Nicolas Sarkozy".

Aceasta ar putea fi o aluzie la Ray Kelly, un oficial din cadrul politiei newyorkeze, decorat in septembrie 2006 cu cea mai importanta distinctie franceza de catre presedinte, care in perioada respectiva era ministru de Interne.

"Prefer sa vorbesc mai degraba de un complot", a declarat pentru BFM-TV deputatul Pierre Moscovici.

Grupul hotelier a negat "oficial", duminica, orice interventie a liderilor sai in acest caz.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, conducerea hotelului Sofitel a avertizat in jurul orei 23.14 (00.45 ora Romaniei) grupul Accor, care ulterior l-a alertat pe coordonatorul national al serviciilor de informatii la presedintie, Ange Mancini.

Celula de criza Accor a fost avertizata de Sofitel dupa ce Dominique Strauss-Kahn a fost arestat la bordul unui avion al Air France care pleca spre Paris la 14 mai, la ora 20.40 GMT (23.40 ora Romaniei), a afirmat o alta sursa apropiata dosarului.

Contactata de AFP, Directia centrala a serviciilor de informatii interne (DCRI) a declarat ca nu s-a ocupat niciodata de cazul DSK, care a cunoscut vineri o lovitura de teatru, odata cu eliberarea pe propria raspundere a fostului director al FMI si posibilitatea renuntarii la acuzatii in urma unor dezvaluiri care decredibilizeaza reclamanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#Dominique Strauss-Kahn complot, #Dominique Strauss-Kahn acuzatie sexuala, #dsk fmi, #fmi , #stiri Dominique Strauss-Kahn