Dominique Strauss-Kahn ramane in arest preventiv

Marti, 17 Mai 2011, ora 00:08
1250 citiri
Dominique Strauss-Kahn ramane in arest preventiv

Judecatorul instantei din Manhattan a respins cererea de eliberare pe cautiune a directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, hotarand mentinerea acestuia in arest preventiv si incarcerarea. 

Judecatoarea Melissa Jackson a evocat riscul ca directorul FMI sa fuga din Statele Unite, dupa ce acesta a fost arestat sambata la aeroport.

Procurorii americani cerusera in instanta mentinerea in detentie a directorului FMI si respingerea posibilitatii eliberarii pe cautiune, in timp ce avocatii apararii doreau eliberarea contra unei cautiuni de un milion de dolari si mutarea temporara la fiica sa, care locuieste la New York.

"Exista informatii conform carora a avut o conduita similara in cel putin un alt caz", a argumentat procurorul in instanta.

Avocatul apararii a precizat ca directorul FMI nu a fugit de la Hotelul Sofitel, ci a mers la masa cu o persoana care poate confirma acest lucru. "S-a grabit pentru a merge sa ia masa cu o persoana care poate confirma", a declarat avocatul Benjamin Brafman in fata judecatoarei Melissa Jackson.

Benjamin Brafman s-a declarat "dezamagit" de hotararea judecatoarei de mentinere a clientului sau in detentie, afirmand ca "lupta abia incepe".

"Credem in nevinovatia domnului Strauss-Kahn. Cerem sa i se recunoasca prezumtia de nevinovatie", a spus avocatul. Urmatoarea audiere in procesul intentat directorului FMI a fost fixata pe 20 mai. In paralel, FMI a comunicat ca Strauss-Kahn a platit sambata cazarea la Hotelul Sofitel din New York, mai precis 525 de dolari.

"Din ceea ce stiu, tariful camerei a fost de 525 de dolari si a fost o calatorie privata a directorului general", a declarat William Murray, purtatorul de cuvant al FMI.

Seful FMI neaga faptele care ii sunt reprosate - avocat

Dominique Strauss-Kahn a negat in instanta faptele care i-au fost reprosate, afirma unul dintre avocatii acestuia.

Avocatul a precizat ca directorul FMI nu a fugit de la Hotelul Sofitel, ci a mers la masa cu o persoana care poate confirma acest lucru.

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost adus luni la un tribunal din New York pentru a fi audiat in legatura cu acuzatiile care i se aduc.

Dominique Strauss-Kahn a fost arestat sambata la New York, fiind acuzat de agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare de persoana, dupa ce o camerista l-ar fi denuntat. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#arestare director fmi, #arestare dominique strauss kahn, #director fmi, #dominique strauss kahn, #fondul monterar international , #stiri Dominique Strauss-Kahn