Dominique Strauss-Kahn nu beneficiaza de imunitate juridica

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 00:01
1299 citiri
Dominique Strauss-Kahn nu beneficiaza de imunitate juridica

Fondul Monetar International a anuntat marti ca directorul general Dominique Strauss-Kahn nu beneficiaza in niciun fel de imunitate juridica in fata justitiei americane, unde este acuzat de agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare de persoana, informeaza Mediafax.

"Imunitatea directorului general este limitata si nu se aplica in astfel de cazuri", afirma purtatorul de cuvant al FMI, William Murray.

Statutul FMI prevede imunitate juridica pentru functionarii internationali ai organizatiei, dar doar pentru "actiuni care are legatura cu exercitarea oficiala a atributiilor".

Dominique Strauss-Kahn a fost arestat sambata la New York, fiind acuzat de agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare de persoana, dupa ce o camerista l-a denuntat.

Judecatorul instantei din Manhattan a respins cererea de eliberare pe cautiune a lui Dominique Strauss-Kahn, hotarand mentinerea acestuia in arest preventiv si incarcerarea. 

#dominiqu strauss kahn, # director fmi, #inchisoare, #pedeapsa dominique strauss kahn, #imunitate dominique strauss kahn , #stiri Dominique Strauss-Kahn