Dominique Strauss-Kahn, eliberat pe o cautiune de un milion de dolari

Joi, 19 Mai 2011, ora 23:35
1351 citiri
Dominique Strauss-Kahn, eliberat pe o cautiune de un milion de dolari

Judecatorul instantei din Manhattan a aprobat eliberarea pe cautiune a lui Dominique Strauss-Kahn. Cautiunea a fost fixata la un milion de dolari, iar depozitul de garantie este de cinci milioane de dolari, potrivit Mediafax.

Urmatoarea audiere in cazul lui Strauss-Kahn a fost stabilita pe 6 iunie. Judecatorul Michael Obus a stabilit plasarea fostului director al FMI in arest la domiciliu si purtarea unei bratari electronice pentru localizare.

Strauss-Kahn a fost inculpat oficial pentru agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare de persoana, dupa ce a fost denuntat de o camerista a Hotelului Sofitel din New York.

Avocatii lui Dominique Strauss-Kahn au argumentat joi, in instanta, ca acesta este "o persoana respectabila" si nu se va sustrage justitiei americane daca va fi eliberat pe cautiune.

In schimb, procurorii americani argumentau ca Dominique Strauss-Kahn are "motive intemeiate sa fuga" daca va fi eliberat pe cautiune.

Strauss-Kahn fi transferat vineri in arest la domiciliu Dominique Strauss-Kahn va ramane in inchisoare in cursul noptii de joi spre vineri, documentatia specifica eliberarii pe cautiune urmand sa fie semnata vineri, informeaza Sky News. 

#dominique strauss kahn, #eliberare cautiune, #dsk, #dominique strauss kahn liber, #cautiune, #dominique strauss kahn viol , #stiri Dominique Strauss-Kahn