Dominique Strauss-Kahn, dupa gratii

Marti, 17 Mai 2011, ora 09:08
1564 citiri
Dominique Strauss-Kahn, dupa gratii

Seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, suspectat de agresiune sexuala, a fost trimis luni la o celebra inchisoare din New York, Rikers Island, dupa ce justitia a refuzat eliberarea sa pe cautiune.

Dominique Strauss-Kahn a fost "cazat" in aripa East River a inchisorii, luni seara. El va sta singur intr-o celula de 3/4 metri si nu va avea contact cu ceilalti detinuti, masuri luate pentru ca este considerat o celebritate. In vecinatatea sa se afla 14.000 de detinuti, barbati si femei, care au fost detinuti sau condamnati pentru o serie de infractiuni violente comise in New York City.

Judecatorul a apreciat luni ca exista riscul ca seful FMI, in varsta de 62 de ani, sa fuga din tara. El a fost arestat sambata la bordul unui avion Air France, dupa ce angajata unui hotel de lux din New York a depus plangere pentru tentativa de viol si agresiune sexuala.

Procurorii au formulat sapte capete de acuzare la adresa lui Dominique Strauss-Kahn, iar seful FMI risca o pedeapsa cu pana la 25 de ani inchisoare.

Dominique Strauss-Kahn, considerat unul dintre favoritii cursei prezidentiale din 2012 din Franta, neaga faptele care i se reproseaza. Avocatul sau este convins ca in cele din urma va fi exonerat.

"Aceasta batalie este doar inceputul", a spus Benjamin Brafman, dezamagit ca i-a fost refuzata clientului sau eliberarea pentru o cautiune de 1 milion de dolari.

FMI a anuntat intr-un comunicat ca a fost informat despre acuzatiile care i se aduc directorului general si "va continua sa monitorizeze evolutiile" situatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#Dominique Strauss-Kahn, #seful fmi, #fmi, #acuzatie sexuala, #agresiune sexuala , #stiri Dominique Strauss-Kahn