Cum decurge anchetarea lui Dominique Strauss-Kahn. FMI coopereaza

Joi, 26 Mai 2011, ora 23:56
1493 citiri
Cum decurge anchetarea lui Dominique Strauss-Kahn. FMI coopereaza

Fondul Monetar International (FMI) intentioneaza sa coopereze in cadrul anchetei judiciare asupra infractiunilor de agresiune sexuala si tentativa de viol de care este acuzat fostul sau director general, Dominique Strauss-Kahn, a anuntat joi o purtatoare de cuvant a institutiei, informeaza Mediafax.

"Cautam sa cooperam deplin si sa ne comportam ca buni cetateni, respectand, in acelasi timp, drepturile salariatilor nostri", a declarat directoarea pentru Relatii Externe a FMI, Caroline Atkinson, intr-o conferinta de presa, la Washington.

Intrebata daca functionarii Fondului au fost contactati de anchetatori din New York, purtatoarea de cuvant a raspuns ca nu stie. "Nu stiu. Nu am posibilitatea sa va raspund", a declarat ea. Atkinson a mai spus ca niciun oficial din cadrul Fondului, cum ar fi directorul juridic, nu s-a intalnit cu Strauss-Kahn, de la arestarea sa, la New York, la 14 mai.

"Nimeni nu s-a intalnit cu el", a declarat ea. "Bineinteles ca exista contacte cu avocatii" lui Strauss-Kahn, a precizat ea.

"Sunt sigura ca exista mai multe probleme care vor fi discutate intre avocati, cum ar fi disponibilitatea personalului si alte lucruri. Nu cred ca aceste probleme au fost reglate, pentru moment", a precizat ea.

"Fostul director general este implicat intr-o procedura judiciara. Nu vreau sa fac comentarii despre acest lucru. Nu cred ca este adecvat", a continuat purtatoarea de cuvant.

In schimb, a adaugat ea, este "intru totul adecvat" sa "se discute despre modul in care se poarta FMI" si sa se reflecteze la modalitatea de "continuare a rolului important pe care il avem pentru statele nostre membre"

. Strauss-Kahn si-a anuntat demisia printr-o scrisoare, din inchisoarea din New York in care era incarcerat.

Scrisoarea a fost publicata la 19 mai. De luni, Fondul cauta candidati care sa-i urmeze la conducerea institutiei. Atkinson a insistat ca acest transfer de putere, in conditii neprevazute, nu a perturbat activitatea Fondului.

"Cred ca, pentru FMI, esentialul este ca avem, si cred ca am demonstrat-o saptamana trecuta, un personal experimentat, constiincios si devotat, pentru a ne continua activitatile importante de sustinere a statelor membre", a apreciat ea.

"Fostul director general este vizat de o ancheta judiciara. Este (un lucru) care nu are nicio legatura cu Fondul Monetar International.

Ca institutie, trebuie sa ne gandim foarte atent la modul in care ne comportam. Nu suntem perfecti, dar avem un cod de conduita strict", a declarat Atkinson.

Strauss-Kahn, aflat, de la 20 mai, sub arest la domiciliu, la New York, urmeaza sa se prezinte, la 6 iunie, in fata unui judecator, pentru a spune daca pledeaza vinovat sau nevinovat. De la inceputul anchetei, el neaga faptele care ii sunt reprosate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#sef fmi, #fmi, #ancheta, #dominique strauss kahn, #viol dominiqiue strauss kahn , #stiri Dominique Strauss-Kahn