Avocatii lui Strauss-Kahn, optimisti inaintea audierii de marti de la New York

Luni, 22 August 2011, ora 07:05
1219 citiri
Avocatii lui Strauss-Kahn, optimisti inaintea audierii de marti de la New York

Avocatii lui Dominique Strauss-Kahn sunt optimisti si increzatori inaintea audierii programate marti la New York, in timp ce aparatorii cameristei care l-a acuzat pe fostul director FMI de agresiune sexuala spera ca procuratura "va fi de partea clientei lor".

William Taylor, unul dintre cei doi avocati ai lui Dominique Strauss-Kahn, a declarat, intr-un interviu publicat luni de cotidianul francez Le Parisien, ca acesta spera "sa poata iesi in cele din urma din acest cosmar care dureaza din 14 mai".

Intrebat despre dovezile impotriva clientului sau, printre care se numara si un raport medical redactat in ziua presupusei agresiuni, Taylor a insistat ca "documentul nu dovedeste ca Nafissatou Diallo a fost ranita in acel moment".

"Rana sa de la umar nu a fost diagnosticata medical", a precizat el, adaugand ca traumele vaginale constatate de medici "ar fi putut fi provocate de un raport sexuale produs in zilele precedente".

Procuratura din Manhattan a convocat-o pentru luni pe Diallo, inaintea unei audieri a lui Strauss-Kahn programate pentru marti. Initial, avocatii cameristei au declarat ca aceasta convocare ar putea indica faptul ca procuratura se pregateste sa renunte la acuzatii sau sa retraga o parte dintre acestea.

Duminica, avocatul Kenneth Thompson a declarat insa ca spera ca procuratura sa fie de partea clientei sale , desi "nu este sigur ce se va intampla" la intalnirea de luni a acesteia cu procurorul Cyrus Vance.

El a adaugat ca nu va renunta la demersurile judiciare, precizand ca Diallo "este foarte deprimata de evolutia evenimentelor" si "vrea sa fie facuta dreptate". 

#dominique strauss kahn, #acuzatii, #fost director fmi , #stiri Dominique Strauss-Kahn