Fostul sef FMI Strauss-Kahn devine presedintele CA al unei firme financiare din Luxemburg

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 16:29
1894 citiri
Fostul sef FMI Strauss-Kahn devine presedintele CA al unei firme financiare din Luxemburg

Dominique Strauss-Kahn va fi instalat la conducerea unei unitati din domeniul afacerilor bancare, urmand sa preia in curand sefia societatii financiare luxemburgheze Anatevka, cotata la Bursa din Paris, informeaza 7sur7.be.

Cu acesta ocazie firma, fondata in 1994 de finantistul Thierry Leyne, va fi rebotezata Leyne, Strauss-Kahn & Partners sau LSK, potrivit unui comunicat difuzat miercuri. Societatea, organizata dupa modelul bancilor de investitii anglo-saxon, actioneaza in domeniul gestionarii activelor, capitalului de risc, asigurarilor si intermedierii financiare, intrand la Bursa din Paris in luna martie cu o valoare de 50,24 milioane de euro.

DSK va fi investit pe 18 octombrie, in cadrul adunarii generale, adauga comunicatul. In acea zi va deveni presedintele consiliului de administratie al LSK. "Datorita viziunii globale si a expertizei sale unice, vom dezvolta un pol de banca de afaceri, punand in valoare si cultura noastra antreprenoriala internationala", a spus Leyne, citat in comunicat.

Polul va face recomandari statelor, firmelor si intreprinzatorilor in vederea dezvoltarii lor strategice, finantarii, restructurarii datoriei, achizitiei si cesionarii de intreprinderi, precizeaza grupul, care numara circa o suta de colaboratori in sase tari (Luxemburg, Belgia, Monaco, Israel, Elvetia si Romania).

DSK a demisionat din postul de la FMI in 2011 dupa ce a fost acuzat de viol de o camerista din New York. In Franta, judecatorii de instructie au decis trimiterea lui in judecata pentru "proxenetism agravat" in afacerea Carlton (Lille).

Din luna septembrie, fostul posibil candidat socialist la presedintia Republicii este consilier al guvernului sarb pentru a-l ajuta sa scoata tara din situatia economica grea. In luna iulie a fost numit membru al consiliului de supraveghere la doua institutii financiare detinute in majoritate de autoritati publice ruse: Fondul rus de investitii directe (RDIF) si Banca rusa de dezvoltare a regiunilor (BRDR), controlata de Rosneft.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#job dominique strauss kahn, #firma Dominique Strauss Kahn, #Dominique Strauss Kahn Luxemburg , #FMI