Un fond austriac cumpara Romsys

Joi, 13 Decembrie 2007, ora 10:18
1758 citiri
Un fond austriac cumpara Romsys

Fondul austriac de investitii New Frontier Holding, care opereaza un portofoliu de operatiuni in sectorul IT din Europa Centrala si de Est, este in discutii avansate pentru preluarea afacerii Romsys, unul dintre cei mai importanti integratori de solutii IT&C de pe piata locala, au spus pentru Business Strandard surse de pe piata IT.

Alte surse din interiorul companiei sustin ca preluarea pachetului majoritar la Romsys de catre fondul austriac a avut deja loc, fiind vizat un pachet de 75-80% dintre actiuni, Marius Cojanu, fondatorul firmei, ramanand cu o participatie in jurul valorii de 25% din afacere. "Exista ceva de genul acesta, tranzactia este in curs de finalizare, insa vom face un comunicat pe tema aceasta cand va fi cazul", a comentat informatiile Florin Semen, directorul general al Romsys, fara sa dea alte detalii. Marius Cojanu, presedintele si actionarul majoritar al Romsys, nu a dorit sa faca niciun fel de comentarii pe acest subiect. Partea austriaca s-a abtinut, de asemenea, de la comentarii. Contactat de Business Standard, Branislav Vujovic, CEO New Frontier Holding, a raspuns: "Nu putem raspunde intrebarilor dumneavoastra". Romsys, fondata 1993, a raportat, in 2006, o cifra de afaceri de 25,8 mil. euro, in scadere cu 20% fata de anul anterior, cand vanzarile companiei au fost de 31,6 mil. euro.

New Frontier Holding a fost infiintata in 2006, in Viena, de un grup de patru investitori cu background puternic pe pietele de IT din regiunea Europei Centrale si de Est. Obiectivul companiei austriece este ca, in termen de cinci ani, sa construiasca un grup de servicii IT in Europa Centrala si de Est, printr-o strategie bazata pe achizitii de firme. Pe 25 octombrie 2007, New Frontier Holding a achizitionat un pachet majoritar din compania ceha de software Profinit. New Frontier Holding a incheiat, in luna mai a acestui an, un acord de colaborare cu liderul pietei rusesti de integrare de sisteme IT Technoserv. Romsys este un jucator major al pietei romanesti de integrare de sisteme IT, partener al gigantului software SAP.


Potrivit unor declaratii anterioare ale presedintelui companiei, Marius Cojanu, compania isi concentreaza strategia pe sectorul organizatiilor mari si foarte mari. Printre clientii Romsys se numara EON Gaz Romania, Distrigaz Sud, Hidroelectrica, Electrica Dobrogea, ING, BRD, UniCredit, Renault, Mechel Targoviste. Potrivit lui Cojanu, sectoarele financiar-bancar si cel al utilitatilor publice reprezinta impreuna peste 50% din afacerile Romsys. Compania Romsys este unul dintre principalii furnizori de solutii informatice si de comunicatii pentru domeniul militar. Saptamana trecuta, un grup de sapte investitori romani si americani a achizitionat sub 7% din producatorul de solutii de securitate BitDefender.


Antreprenorul roman Radu Georgescu a anuntat in noiembrie preluarea a 11,76% din actiunile companiei Gecad Technologies, producatorul solutiei de mesagerie electronica Axigen Mail Server, de catre un consortiu din care fac parte fondurile de investitii Global Finance si 3TS-Cisco Growth Fund III, polonezii de la Asseco au achizitionat in primavara acestui an cate 70% din actiunile companiilor romanesti Fiba Software si Net Consulting, prin tranzactii cu o valoare cumulata de peste 13,5 milioane de euro, iar compania israeliana One1 Software Technologies a preluat 50% din furnizorul local de solutii informatice pentru afaceri Wizrom contra unei sume de 2,5 milioane de dolari (aproximativ 1,8 mil. euro).

<a href=http://standard.ro/articol_22891/un_fond_austriac_cumpara_romsys.html/ target=_blank>Cotidianul</a>

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...